4 lucruri simple pe care oricine le poate face de mâine ca să trăiască mai sănătos

Nu vorbesc aici despre a fi obsedat de sănătate și a duce o viață la dungă, ci de lucruri mici, de bun simț, ca să nu-ți bați joc de corpul tău fiindcă trebuie să trăiești toată viața cu el. :)) Și, cu siguranță, fiecare își dorește să fie cât mai lungă și de calitate. Pentru asta, însă, trebuie să ai grijă de el, așa cum ai grijă și de un copil. El nu poate alege ce să facă și să mănânce. Depinde total de tine și de alegerile tale.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Iată 4 lucruri pe care le poate face oricine de mâine ca să-și ajute puțin organismul. Nu trebuie decât un minimum de voință.

1. Hidratează-te

Este lucrul elementar pe care-l poți face pentru organismul tău. Iar explicația este simplă: absolut fiecare celulă a corpului tău are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Deshidratarea aduce multe probleme de sănătate, tocmai de asta. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că un adult trebuie să bea 2-3 litri de lichide pe zi. Iar hidratarea nu se face cu sucuri sau cafea ci cu apă plată și ceaiuri. Un amănunt foarte important.

2. Odihnește-te

Odihna este, de asemenea, esențială pentru că organismul trebuie să se și refacă. Lipsa ei, pe perioadă îndelungată, ca un obicei, vine cu probleme de sănătate. Imaginează-ți că organismul tău este un mecanism. Unul foarte sofisticat, desigur. Fără odihnă, însă, el este suprasolicitat. Chiar și așa sofisticat, dacă funcționează constant în condiții de suprasolicitare, va ceda, mai devreme sau mai târziu.

În plus, dacă nu te odihnești suficient, organismul tău nu are timp să se refacă și va cere o cantitate mai mare de energie pentru aceleași activități. Adică mai multe calorii deci te îngrași.

Un adult ar trebui să doarmă 6-8 ore pe noapte, de preferință între orele 22 și 6.

3. Fă un minimum de mișcare

Fără mișcare, mușchii se atrofiază, articulațiile se rigidizează, oxigenarea organelor nu se mai face cum trebuie. Nu spun să duceți o viață de sportiv. Există lucruri simple, cum ar fi să transformați puțin activități zilnice, pe care oricum le faceți. Am explicat cum AICI.

Aruncați-vă un ochi pe articolele de pe acest blog din categoria PROGRAMUL MEU DE MIȘCARE. Poate vă tentează să încercați unul dintre antrenamentele pentru începători, simplu de făcut acasă. S-ar putea să rămâneți uimiți și să vă placă. 🙂

4. Mănâncă mai curat

Renunță la prăjeli sau măcar mai redu-le, la fast food și la mâncărurile care presupun amestecarea multor alimente. Simplitatea și măsura sunt cheile unei nutriții sănătoase. De cele mai multe ori, nu alimentele în sine îngrașă sau fac rău, ci combinarea greșită a acestora. Găsiți tabelul combinațiilor alimentare bune și rele AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.