Cum m-am modelat eu și cum mă antrenez acum

Înainte să vă spun exact ce și cum fac eu acum, să vă povestesc puțin cum am ajuns aici. Până acum 3 ani, nu făceam mișcare absolut deloc și mâncam toate prostiile. Nu eram grasă, nu am fost niciodată, dar eram pufoasă. După 30 de ani, însă, nu te mai ajută nici natura, oricât de darnică ar fi fost cu tine, și începe să se vadă celulita și să te doară mușchii și articulațiile de la sedentarism.

E adevărat că am oroare de penibil și nu mi-aș fi purtat niciodată celulita la vedere, să oripilez lumea, oricât de mult mi-ar plăcea pantalonii scurți. Și-mi plac rău de tot. :)) Dar nu asta mi-a dat puterea și determinarea să-mi schimb stilul de viață complet. Aș fi putut supraviețui și fără pantaloni scurți. :))

img_1780

Faptul că nu mă simțeam bine a fost motorul meu. Nu se mai putea fără mișcare. Mă dureau mușchii și mă simțeam ca o babă la nici 32 de ani. Așa că am început să mă documentez și să-mi caut pe internet exerciții pe care să le pot face acasă. Nu aveam nici timp nici bani să merg la sală.

Cu ce am început

Cu exerciții simple, pentru începători, împotriva celulitei și a durerilor de spate. Și, desigur, dacă tot făceam un efort, îmi doream și pătrățele pe abdomen, ca bonus. :)) Am început cu 15 minute în fiecare zi dar mi-am dat seama repede că e prea puțin. Că le făceam prea ușor. Și am trecut la 20-30 de minute. Antrenamentul meu era asemănător cu cel din tutorialul video de mai jos.

Concomitent mi-am dat seama că mușchii și articulațiile mele au nevoie și de exerciții de flexibilitate, adică de stretching. De fapt, asta e o parte foarte importantă a antrenamentului, mai ales pentru a elimina durerile musculare. Și am adăugat, la finalul antrenamentului, exercițiile de mai jos.

Așa m-am trezit, după câteva luni, că pot să fac șpagatul, ceea ce nu-mi ieșise nici măcar când eram mai mică și puteam face sfoara. :))

Imediat am vrut mai mult

După mai puțin de un an. Nu-mi plăcea că aveam încă așa-numitele aripioare. Sau poate erau doar în capul meu. :)) Și am lungit perioada zilnică de antrenament cu încă 20 de minute și am ajuns la o oră. Am adăugat exercițiile pe care le-am explicat în clipul de mai jos.

Înainte de a mă apuca de făcut mișcare, însă, am vrut să slăbesc. Niciodată în viața mea nu am luat o decizie fără să mă documentez înainte. Nu-mi place să fac greșeli. :)) Iar, când vrei să slăbești, e crucial să alegi o dietă sănătoasă, pentru că riști să faci mai mult rău decât bine și să te alegi cu probleme și dezechilibre grave.

Așa mi-am dat seama cât de prost mănânc și, surpriză, cât de puțin! Așa că nu am făcut decât să-mi curăț dieta, să mănânc mai așezat, să mănânc dimineața și să beau apă! Nu beam apă deloc! Și am slăbit 10 kg. Lista mea de alimente și regulile pe care le aplic le găsiți AICI.

M-am lăsat și de băut coca cola dar din alte motive, nu cele legate de siluetă. Slăbisem deja, acum 3 ani când m-am lăsat.

Dar să revenim la partea cu mișcarea. Despre asta vorbim astăzi. Apoi am început să variez exercițiile. Mi-am făcut doar o structură de program pe care o respect zilnic, în care schimb exercițiile. Aveți pe blog, la categoria “Programul meu de mișcare” și pe canalul meu de YouTube, diverse exemple pe care să le folosiți pe acest schelet sau oricare altul pe care vi-l stabiliți, în funcție de ce vreți să obțineți.

Cum mă antrenez acum

Fac zilnic aproximativ 45 de minute de antrenament plus 20 de minute de stretching. În ultimul timp, îmi iau o zi de odihnă, asta pentru că am intensificat antrenamentele și nici nu-mi doresc să ajung să arăt ca un model profesionist de fitness. Așa că e în regulă să aveți o zi de pauză sau chiar 2 sau 3, în funcție de progrese și de cum vă simțiți.

Am o zi fixă pe săptămână când nu mă antrenez acasă ci merg la sală la bătăi, cum spun eu. 🙂 Aș vrea să merg mai des dar, din păcate, programul nu-mi permite.

eu-box

La sală, antrenamentul durează o oră, sporturi de contact. Mie-mi plac foarte mult. Este genul meu de sport. 🙂  Presupune multă concentrare, nu mă pot gândi la nimic altceva dacă nu vreau să-mi iau un pumn în cap :)), este un antrenament foarte dinamic, exact cum este și personalitatea mea și mă ajută să-mi descarc toate energiile negative. :)) Oricât de supărată m-aș duce la sală, plec de acolo râzând în hohote. 🙂

Desigur, când m-am apucat, nu știam că-mi va plăcea atât de tare. Pur și simplu realizasem că fitness-ul nu prea este pe gustul meu, nici alergatul nu mi se potrivește dar îl fac din când în când pentru a-mi mări rezistența la efort. Am, însă, nevoie de provocări. 🙂 Iar sporturile de contact sunt mult mai dinamice, presupun reflexe și strategie. Te-ai deconcentrat, ți-ai luat-o! Da! My kind of sport! :))

Cum spuneam, însă, nu știam că-mi va plăcea atât de tare. Am ales să fac asta pentru că, documentându-mă, am văzut ce tip complex de antrenament implică și mi-a plăcut felul în care arată cei care practică asta, în cel fel îți modelează corpul.

Așadar, o zi pe săptămână o oră de antrenament la sală, la bătăi. 🙂

POZA NOUA BLUG

În rest, o oră acasă, cu tot cu stretching, antrenamente funcționale cu propria greutate, sau cu greutăți în unele cazuri, pe următoarea structură: picioare+coapse 10-12 min, abdomen 10-12 min, fund 10-12 min, stretching 20 min. O dată la 2 zile fac mai multe exerciții pentru fund, ajung la 20-25 de min, iar în celelalte zile fac flotări – 30-50 de bucăți, cu mănușile de box în mâini, în funcție de cât sunt de obosită.

Și, în funcție de chef, în unele zile, înlocuiesc antrenamentul funcțional cu alergare. Niciodată, însă, nu renunț la ziua de bătăi. :))

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

3 thoughts on “Cum m-am modelat eu și cum mă antrenez acum

  1. Daca “partenerul” din fotografie si-ar pune nitel mintea cu tine si nu ar continua sa fie “cavaler” cu tine ti-ar scoate din cap definitiv dragostea de “sporturi de contact”. Cum poti sa ai “minte sanatoasa in corp sanatos” dupa ce iei in cap, la ficat sau prin alte parti lovituri ce insumeaza zeci de kilograme forta. Cat poate lichidul cefalorahidian sa protejeze creerul mai mare sau mai mic cu care ne-a dotat mama natura p[e fiecare ? Am repus in pozitie nenumarate piramide nazale si nu am avut senzatia ca respectivii se simt fericiti in momentele respective. Cei care sufera un traumatism cu fractura neredusa raman cu nasul stramb. Sa cred ca iti place cum arata respectivii ? Un creer traumatizat dupa “tratamente” de genul asta crezi ca mai e in stare sa “elaboreze” strategii (de orice fel) ??? Este parerea mea despre acest gen de sport. Si nu stiu dece am indraznit sa o pun pe hartie cu riscul de a te supara definitiv pe mine. Ca te superi sau nu eu te apreciez foarte mult si ma bucur tare cand te vad pe sticla, mai ales ca arati foarte bine dupa perioada de pauza fortuita. Sa ramai sanatoasa si asa cum te simt eu.

Comments are closed.