5 trucuri care te ajută să slăbești mai ușor

Vrei să slăbești dar nu te-ai hotărât încă la o dietă sau te îngrozește să ții una. Nu-i nimic. Până te decizi ce cură de slăbire să urmezi sau, Doamne ajută, să-ți schimbi modul de viață total, care ar fi varianta pe care o recomand eu, iată 5 lucruri simple pe care le poți face imediat, fără prea mari eforturi și care sigur te vor ajuta să dai jos câteva kilograme.

POZA NOUA MEDIU

1. Mai multe proteine

Organismul depune mai mult efort ca să descompună proteinele. Asta înseamnă, o dată, că va consuma mai multe calorii pentru asta, în plus procesele metabolice se vor intensifica pentru a putea face față și senzația de sațietate durează mai mult. Deci, numai avantaje. Atenție, însă, NU spun să mâncați DOAR proteine, ci doar să măriți aportul.

2. Mai multe fibre

Fibrele favorizează tranzitul intestinal deci digestia. Cele mai bune surse de fibre sunt legumele, fructele și produsele din cereale integrale. Iarăși, însă, trebuie să aveți grijă mai ales cu fructele. Acestea trebuie mâncate separat, la distanță de 2 ore de orice masă și în prima parte a zilei. Plus că, în cazul curei de slăbire, e bine să le alegeți pe cele mai puțin dulci.

3. Nu bea apă după masă ci înainte

Apa imediat după ce ai mâncat încetinește digestia. Un pahar de apă, însă, băut cu jumătate de oră înainte de masă va avea efectul contrar și va mai tempera senzația de foame.

4. Pune-ți puțin în farfurie și mestecă încet

Adesea mâncăm mai mult decât avem nevoie doar pentru ca să terminăm tot din farfurie. Or fi sechele din copilărie. :)) Este o chestie psihologică. Așa că pune-ți mai puțin. Doar poți oricând să-ți mai pui o porție, dacă va fi cazul.

De asemenea, indiferent cât de foame îți este, încearcă să nu te grăbești. Mănâncă încet și mestecă pe îndelete. Pe de o parte, îți va face bine la digestie plus că durează puțin până senzația de sațietate este percepută de creier.

5. Renunță la băuturile dulci

N-ai să crezi cât de mare diferență va face această schimbare! Cafeaua încearcă s-o bei neagră, renunță la sucuri, CHIAR și la cele dietetice, adică fără zahăr, îngrașă la fel de tare și sunt mai nesănătoase. Bine-ar fi să le înlocuiești cu ceai verde pe care să-l bei neîndulcit. Te va ajuta în multe feluri, pe care le-am descris AICI, inclusiv să slăbești.