7 alimente esențiale pentru sănătatea unei femei

Femeile sunt construite diferit față de bărbați. Asta e clar. Au nevoi diferite, nasc, au menstruație, se confruntă cu menopauza, variații hormonale. Toate astea influențează viața. Nu au cum să n-o facă. Deci, ca femeie, trebuie să ai grijă de tine puțin diferit față de un bărbat.

8

Majoritatea problemelor specific feminine pot fi combătute prin alimentație. Iată ce trebuie ce nu trebuie să lipsească din dieta unei femei, dacă vrea să fie sănătoasă, activă și suplă:

1. Alimente bogate în fier

Prima diferență între femei și bărbați este că noi avem menstruație și ei nu. Pe lângă disconfort, menstruația vine la pachet și scăderea cantității de fier din organism, în această perioadă, care duce la anemie. Asta se poate combate, logic, prin consumul de alimente bogate în fier: carne slabă, ficat, pătrunjel, spanac, fasole, cereale.

2. Lactate

De asemenea, osteoporoza este o boală specific feminină. Pentru asta, trebuie să-i asiguri, în permanență, organismului aportul necesar de calciu. Pe care-l iei din lactate. Atenție, însă, consumate necorespunzător, lactatele pot avea efect invers: adică de spălare a calciului din oase. Cum și în ce cantități se consumă lactatele afli din articolul de AICI.

3. Rasol de vită

Conține acid hialuronic și ajută tot la prevenirea osteoporozei dar și a bolilor articulare. Acidul hialuronic, pe de o parte, este esențial pentru fixarea calciului în oase dar, în plus, ajută la refacerea cartilajelor.

4. Alimente bogate în Omega 3

Sunt bune pentru păr, unghii, împotriva îmbătrânirii și a bolilor cardiovasculare. Câteva exemple: somon, ton, macrou, hering, sardine, anșoa, semințe de tot felul, migdale, cajou și toate variațiile de nuci.

5. Alimente minune: pătrunjel, ananas și avocado

Nu degeaba am dedicat fiecăruia câte un articol. Abundă în vitamine și minerale, reglează nivelul hormonilor, sunt antidepresive și multe altele. Despre pătrunjel, pe larg, citiți AICI, despre ananas AICI și despre avocado AICI.

6. Alimente care ajută împotriva celulitei

Pe lângă menstruație și osteoporoză, un alt lucru pe care-l au predominant femeile și bărbații nu este celulita. Da, e greu să fii femeie. :)) Slavă Domnului că există soluții și pentru asta deși nu e ușor. Despre alimentele care ajută în lupta cu celulita am scris AICI.

7. Urdă

Are o sumedenie de efecte benefice, pe care le-am detaliat AICI, dar pe această listă am pus-o pentru că ajută la creșterea masei musculare. Dacă faci mișcare, desigur. Nu va crește dacă stai și spargi semințe pe canapea.

Un alt avantaj al bărbaților este testosteronul care este esențial pentru creșterea masei musculare. Desigur că nu vrei să arăți ca un bărbat, dar aici vorbim despre tonifiere. Și, chiar dacă faci sport, trebuie să-ți ajuți organismul și prin alimentație. Urda va completa antrenamentele grăbind apariția efectelor. Nu, nu vă luați după bărbați. O femeie trebuie să muncească mai mult decât ei ca să arate bine.

Avantajul creșterii masei musculare este că aceasta consumă mai multe calorii. Ceea ce nu poate decât să fie bine, nu? :))

Deci mâncați urdă și mișcați-vă. Veți arăta superb și nu veți suferi niciodată de foame. Garantez! 🙂

One thought on “7 alimente esențiale pentru sănătatea unei femei

Comments are closed.