Lista alimentelor de care NU trebuie să te atingi dacă vrei abdomen plat

Alimentația este foarte importantă dacă vrei să ai un abdomen plat, nu mai vorbim de celebrul 6 pack sau chiar 8 pack. Pe lângă exerciții fizice, trebuie să ai și o dietă corespunzătoare, mai ales dacă ești femeie. Da, noi, femeile, genetic suntem construite să depozităm grăsime subcutanată mai ușor decât bărbații. La fel ca-n cazul celulitei.

Atenție, însă, dacă ai senzația că soluția, ca să scapi de colăceii din jurul talie, este să te înfometezi, greșești amarnic. Reducerea aportului de calorii face organismul să consume, în loc, din ce are. Și, din păcate, preferă masa musculară. Când vei reveni la aportul caloric obișnuit, însă, va face depozite de grăsime. Știu! Ghinion!

Deci soluția este o dietă echilibrată și de calitate!

img_3452

Am enumerat, în articolul pe care îl găsiți AICI, alimentele pe care trebuie să le consumi dacă vrei să ai un abdomen plat și tonifiat.

Desigur că e mai simplu să te orientezi dacă știi și ce NU trebuie sub nicio formă să mănânci. Așa că iată lista cu alimentele inamice abdomenului.

1. Alimentele bogate în grăsimi saturate

Adică acele grăsimi nesănătoase. Și aici mă refer la grăsimile de origine animală, deci brânza, laptele, carnea grase. Nu trebuie, însă, să elimini grăsimile din alimentație. Ci doar să mănânci alimentele care le conțin pe cele sănătoase. Despre grăsimi și listă cu sursele sănătoase și nesănătoase puteți citi AICI.

Cât despre lactate, și ele trebuie consumate într-un anumit fel iar unele trebuie evitate complet. Un articol special pe temă, cu toate detaliile, aveți AICI.

2. Prăjeli

Chiar și cel mai sănătos aliment, prin prăjire în mult ulei sau în uleiuri care conțin grăsimi saturate, devine sursă de grăsimi proaste fiindcă se încarcă, prin prăjire, cu ele. Cartofii, de exemplu, fierți sau copți și apoi răciți te vor ajuta să slăbești. Iar 100 de grame conțin în jur de 80 de calorii. Aceleași 100 de grame, dacă le prăjești, conțin 400 de calorii și grăsimile proaste care se transformă în depozite în jurul taliei și în colesterol rău.

3. Carnea și brânzeturile procesate

Sunt pline de grăsimi saturate, sare, conservanți, coloranți și alte prostii sintetice care fac organismul să depoziteze grăsime și cresc nivelul colesterolului.

4. Produsele de patiserie și cofetărie

Conțin cantități uriașe de zahăr rafinat, sunt făcute din făină albă cu încărcătură glicemică mare și sunt pline de grăsimi de proastă calitate. Da, știu, sunt foarte gustoase. Când vezi, însă, petele de grăsime de pe ambalajele în care le cumperi gândește-te că toată grăsimea aia se va depune fix acolo unde ți-ai dori să ai pătrățele. Și alege un fruct, niște nuci sau deserturi din lactate cu un conținut redus de grăsime, zahăr brun sau înlocuitori naturali sănătoși și din făină integrală.

5. Gustărele și ronțănele de orice fel

Au aceleași dezavantaje ca brâzeturile și carnea procesate. La care adaugă aportul de carbohidrați de proastă calitate, fiind făcute din făină albă, cu încărcătură glicemică foarte mare.

6. Mâncarea de tip fast food

La fel ca-n cazul prăjelilor, problema e cu modul în care sunt preparate și cu faptul că au mulți conservanți, potențatori de arome etc. La care se adaugă mania bucătăriei de tip fast food de a combina mai tot ce s-a inventat pe planetă într-o singură masă. Și atunci obții bombe calorice dar nu numai. Nu degeaba, în țările civilizate, principala cauză de deces o constituie bolile cardiovasculare.

Simplitatea este cheia unei diete sănătoase și a unei siluete frumoase. Te vei orienta mult mai ușor dacă te ghidezi după tabelul combinațiilor sănătoase pe care îl găsești AICI.

7. Carbohidrații de proastă calitate

Adică paste, pâine, cereale etc din făină albă, despre care am zis și mai sus că are încătură glicemică mare. Plus că energia se va consuma foarte rapid și-ți va fi foame imediat. Alege, în schimb, variantele integrale pentru fiecare dintre ele.

8. Zahărul rafinat

Despre efectele nocive ale zahărului rafinat dar și soluțiile naturale de a-l înlocui am scris pe larg AICI.

9. Îndulcitorii artificiali

În același articol despre zahărul rafinat am vorbit și despre faptul că îndulcitorii artificiali te îngrașă în loc să te ajute să slăbești și, în plus, îți vor crește pofta de mâncare și nevoia de dulce.

10. Băuturile carbogazoase și sucurile îmbuteliate

Au aport caloric uriaș, extrem de mult zahăr rafinat plus o tonă de conservați, îndulcitori, coloranți, arome, potențatori de arome și multe alte mizerii sintetice care te pot aduce chiar în pragul obezității. Mai bine bei apă, ceaiuri, sucuri din fructe și legume făcute în casă, prin presare nu centrifugare, diluate cu apă plată. Iar pe acestea să le luați mereu în calcul alături de mâncare fiindcă vin, și ele, cu nutrienți și calorii.

 

 

One thought on “Lista alimentelor de care NU trebuie să te atingi dacă vrei abdomen plat

Comments are closed.