10 alimente pentru un abdomen plat

Am mai spus și o repet: abdomenul depinde în proporție de peste 90% de ce mănânci. Bineînțeles că pătrățele fără exerciții nu poți obține dar nici nu vei elimina grăsimea din jurul taliei fără dietă.

Chiar dacă îți place cum arăți, dacă ai grăsime în jurul taliei nu este bine. În primul rând pentru că nu este sănătos, nu vorbim aici de aspectul estetic. Grăsimea de pe abdomen e semn de grăsime în jurul organelor care duce la funcționarea defectuoasă a acestora și la îmbolnăviri. Cea de pe vase și din jurul inimii provoacă, evident, boli cardiovasculare. Iată, în figura de mai jos, cam cum arată în interior o persoană care are colăcei în jurul taliei.

sursa: return2health.net

sursa: return2health.net

Ca să slăbești, cel mai indicat este să combini dieta cu mișcarea. Însă și dacă ai obținut abdomenul pe care ți-l dorești tot trebuie să fii atent(ă) la ce mănânci. Iată, mai jos, 10 alimente prietene cu abdomenul.

1. Urda

Săracă în grăsimi saturate și bogată în aminoacizi care ajută la creșterea masei musculare, urda este ideală pentru că masa musculară consumă mai mult și dizolvă grăsimea din jurul ei. Cu alte cuvinte, va face ca rezultatele exercițiilor fizice să fie vizibile mai rapid.

2. Nucile și semințele

Sunt surse de grăsimi bune și sunt sățioase. Așadar te vor ajuta și să mănânci mai puțin. Atenție, însă, că sunt bombe calorice, mai ales toată gama de nuci, deci trebuie mâncate cu măsură. Și nu, eliminarea completă a grăsimilor din alimentație nu este indicată. Dieta, chiar și când vrei să slăbești, trebuie să fie echilibrată și să aducă necesarul zilnic de carbohidrați, grăsimi și proteine.

3. Fructele de pădure

Bogate în antioxidanți, care luptă eficient cu depozitele rezistente de grăsime, și în fibre, esențiale pentru reglarea tranzitului intestinal.

4. Ardeii iuți

Cu un conținut ridicat de antioxidanți, induc senzația de sațietate și accelerează procesele metabolice.

5

5. Ovăzul

Bogat în fibre, stimulează digestia, luptă cu grăsimea dar și cu tulburările digestive gen: balonare, constipație sau diaree. În plus, este foarte sățios și-ți va da energie, deci este ideal la micul dejun.

6. Avocado

Este o sursă nemaipomenită de grăsimi mononesaturate care te vor menține sănătos (sănătoasă) și nu se vor depune pe abdomen.

7. Carne slabă și pește

O dietă fără proteine este una nesănătoasă. Desigur că nu doar carnea este sursă de proteine dar eu cred că este esențial ca dieta să conțină și proteine de origine animală. Proteinele stimulează procesele metabolice și te vor ajuta să slăbești fiindcă organismul trebuie să depună un efort mai mare pentru a le descompune.

8. Legume

În special cele verzi sunt esențiale pentru organism, sunt surse de nutrienți și, desigur, nu îngrașă.

9. Ouă

Bogate în proteine și foarte sățioase, trebuie însă mâncate cu măsură fiindcă pot duce la creșterea nivelului colesterolului.

10. Ananas, grepfrut, mango, mere

Sunt fructe care fac minuni, bogate în vitamine, minerale și antioxidanți.