3 metode de a slăbi fără să reduci numărul de calorii

Când îți pui în minte să slăbești te gândești direct să mănânci mai puțin. Numărarea caloriilor este obsesia secolului în care trăim. Doar că numărul caloriilor nu este cel mai important pentru siluetă. O calorie nu este tratată de corpul tău la fel indiferent de sursă. Așadar, mai important pentru siluetă decât numărul caloriilor este sursa din care le ei.

Cu alte cuvinte, poți să slăbești fără să te înfometezi și să ai și energie. Ba chiar mai multă!

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Cum?

Dacă alegi alimente bogate în nutrienți, adică vitamine, minerale, carbohidrați complecși, în loc de alimente de proastă calitate dar cu același aport caloric, vei câștiga același aport de energie dar nutrienții te vor ajuta să slăbești și să-ți mărești masa musculară. Adică să arăți tonifiat(ă) nu scheletic(ă).

3 exemple

1. 100 de calorii

30 de grame de covrigei conțin aproximativ 100 de calorii și nimic altceva. Dacă alegi în loc un măr mare, obții aceleași 100 de calorii plus fibre, potasiu și vitamina C.

2. 280 de calorii

Înlocuiește 3, 4 clătite, depinde și cu ce le umpli, cu o omletă din 3 ouă. Obții în jur de 280 de calorii, cu avantajul că elimini zahărul rafinat care-ți va cere, în scurt timp, o nouă porție, și mai câștigi și vitaminele A, C și E.

3. 300 de calorii

În loc de 150 de grame de piept de pui la grătar, mănâncă 150 de grame de somon file. Aceeași cantitate de energie dar cu acid folic, magneziu, potasiu și acizi grași esențiali Omega 3.

One thought on “3 metode de a slăbi fără să reduci numărul de calorii

Comments are closed.