7 secrete ale unui fund frumos și tonifiat. Cu VIDEO cu exerciții

Fundul este poate cea mai apreciată și privită parte a unei femei. Din păcate, este și partea care este cel mai repede afectată de gravitație și un stil de viață dezordonat. Și ar mai fi și partea cu genetica. Unele femei sunt mai norocoase și au fost înzestrate de la natură cu un fund bombat. Din fericire, există metode de a obține un fund mai rotund și bombat. Este, însă, una dintre părțile anatomice de care trebuie să ai grijă în mod deosebit, dacă vrei să arăți bine în costum de baie.

Iată câteva elemente care te vor ajuta să-ți menții fundul tonifiat, dacă ești tânără, sau să obții fundul bombat care ți-a plăcut la alte femei.

sursa: www.tomswallpapers.com

sursa: www.tomswallpapers.com

1. Este primul afectat de celulită

Din păcate, chiar și femeile slabe și care n-au celulită vizibilă pe picioare au gropițe pe fund, măcar când îl încordează. Și cum nu prea poți să mergi cu fundul complet relaxat, la plajă nu ai cum să ascunzi asta. Deci fie alegi să faci plajă în pantaloni scurți, fie iei măsuri. Tot ce trebuie să știi despre celulită am scris în articolul pe care îl găsești AICI.

2. Mișcarea este esențială

Mușchii fesieri sunt unii dintre cei mai leneși mușchi din organism. Așa se face că fundul este cel mai afectat de gravitație, adică de trecerea timpului. Ei trebuie antrenați constant și trebuie păcăliți. Adică să nu le dai aceleași exerciții de fiecare dată sau măcar nu în aceeași ordine.

Pentru persoanele cu fund plat, există antrenamente care pot rezolva cu succes această problemă. Secretul, însă, este consecvența. Cum timpul nu se oprește din curs, așa nici noi nu trebuie să ne oprim din a lupta cu el, adică să facem antrenamente. Nu dacă vrem să arătăm bine cât mai mult timp.

Iată mai jos câteva exemple de exerciții foarte eficiente pentru mușchii fesieri. Vor mai urma și altele iar, dacă nu vreți să le ratați, abonați-vă la canalul meu de YouTube.

3. Fă mișcare și pe lângă antrenamente

Statul în fund nu face altceva decât să agraveze situația. Și da, asta include și statul la volan. Nu spun să renunți de tot la mașină dar, de câte ori nu te grăbești undeva, mergi pe jos. Fesierii nu sunt foarte antrenați în timpul mersului, dar tot îi mai dezmorțește. Și, dacă mai faci și efortul să mergi în ritm alert, deja am avansat. 🙂

Alege, de exemplu, să nu mai mergi la supermarket să cumperi tot ce-ți trebuie pentru mai multe zile sau chiar pentru toată săptămâna și du-te la un magazin din zona ta de fiecare dată când ai nevoie de ceva. Mai iei aer și mersul pe jos, vorba bătrânilor, deci înțelepților, face piciorul frumos. Și mai ajută și fundul.

4. Alimentația este foarte importantă

Îți dorești un fund bombat și tonifiat, nu unul gras. E diferență imensă între cele două. Fie că vorbim despre îngrășare sau despre celulită, alimentația este crucială. Începe cu pași mici. Așa se fac toată schimbările importante. Încearcă să consumi mai puțin zahăr rafinat ba chiar să-l înlocuiești cu variantele sănătoase. Voi scrie cât de curând în care le voi enumera pe toate. Așa că stați prin preajmă. 🙂

Elimină prăjelile, mâncarea de tip fast food și carbohidrații dăunători. Adică înlocuiește pâinea și pastele cu variantele integrale. Serios că nu e chiar un efort gigantic. Regulile de nutriție pe care le aplic eu și lista mea de alimente le găsești AICI.

5. Ai grijă de pielea ta

Chiar dacă faci sport, pielea ta are nevoie de îngrijire. Mișcarea nu exclude cremele și nici tratamentele pentru elasticitate, stimularea circulației sangvine, limfatice și a producției de colagen. Iar, dacă nu faci sport, cu atât mai mult ar trebui să compensezi cu astea. Găsești câteva exemple foarte eficiente pe acest blog la categoria „Tips&Tricks”.

6. Renunță la toxine

Fumatul, în primul rând. Este principalul aliat al celulitei, afectează pielea, circulația, tot! Nici cafeaua nu este vreo fericire pentru corpul tău. Știu, vin numai cu vești proaste.

7. Bea multă apă

De fapt, cu asta ar fi trebuit să încep. Da, apare ȘI în acest articol pentru că da, este atât de importantă.