Am mai spus-o și o repet: corpul nostru are nevoie de toate elementele: glucide, lipide, proteine, carbohidrați. Sunt adepta unei diete complete și echilibrate. Important este să faci alegerile potrivite. Da, există mereu alegeri bune sau proaste. Așa e în viață, în general.
Și, pentru cei care vor să-și “curețe” alimentația, am regândit puțin lista mea de alimente, pe care o puteți reciti completă AICI, pe categoriile principale care, de obicei, ne sperie, mai ales când vrem să slăbim: grăsimi, carbohidrați, proteine, câte 10 alimente pentru fiecare categorie.
Lista mea de alimente, pe categorii
1. Grăsimi
- avocado
- ulei de măsline
- somon
- fructe de mare
- migdale
- unt de arahide
- unt de migdale
- ulei de cocos
- semințe de cânepă și chia
- semințe de in și pin
2. Carbohidrați
- năut (și sub formă de humus)
- orez brun sau basmati
- paste integrale
- pâine/lipie/cereale integrale
- hrișcă
- cartofi noi/dulci (nu prăjiți :))
- fasole
- fulgi de ovăz
- mere
- fructe de pădure
3. Proteine
- curcan
- pui
- ton
- sardine
- carne roșie slabă
- ouă
- iaurt grecesc
- brânză degresată
- urdă
- pătrunjel
… incantat !
Multumesc 🙂
Iaurt grecesc? cel romanesc ‘nu e bune’ ?
E diferit. E bun si cel românesc, degresat. Cel grecesc are o rețeta aparte, de asta e nominalizat
dar… O listă mai ieftină de grăsimi nu aveți? O mare problemă a “alimentației sănătoase” o reprezintă prețul!
Nu toate sunt exagerat de scumpe plus ca, de exemplu la migdale, tb sa mananci putine: 10-12. E adevarat ca nici nu costa cat un trigon cu brânza, de exemplu. Dar e ca atunci cand te îmbraci: exista haine de calitate care nu sunt de fițe si au prețuri medii dar in niciun caz la nivelul chinezăriilor cumparate de la taraba.
ce cauta patrunjelul la proteine?
Pai conține proteine 🙂 am zis si in articolul despre pătrunjel 🙂 proteinele nu provin doar din surse animale