Tot ce trebuie să ştii pentru un abdomen plat. 5 secrete + bonus sfatul lui Mircea Badea :)

Cea mai mare problemă este grăsimea din jurul taliei, adică de pe abdomen. De ea este cel mai greu să scapi atunci când slăbeşti. Sunt o sumedenie de persoane slabe care au aşa-numiţii colăcei sau un abdomen pufos. Acum, ce trebuie ştii şi mai ales să faci.

1. Abdomenul depinde de CE mănânci

Bineînţeles că, dacă mănânci cantităţi industriale de mâncare, te vei îngrăşa peste tot inclusiv pe abdomen. Dar şi dacă mănânci puţin dar prost, ai şanse enorme să nu ai un abdomen frumos şi reliefat şi dacă faci sute de abdomene. A devenit deja un clişeu că „abdomenul se face în bucătărie”. Asta pentru că, în proporţie de peste 90% aş zice, abdomenul reliefat depinde de ce mănânci. Reguli pentru o nutriţie corectă şi lista mea de alimente o găsiţi AICI.

2. Oricât de slabă ai fi, dacă ai grăsime pe abdomen, trebuie să slăbeşti

Şi asta o vei face doar prin exerciţii cardio: bicicletă, alergare, sărituri. De fapt, orice antrenament trebuie să le includă, pe lângă exerciţiile de forţă.

3. Abdomenului îi plac provocările

Schimbă felul exerciţiilor, măreşte numărul de repetări, fă-le în ritm mai alert, scurtează pauzele dintre exerciţii. Dacă nu simţi tensiune în muşchii abdominali înseamnă că nu lucrezi suficient de intens. Foarte eficiente pentru abdomen sunt antrenamentele de durată mică făcute la intensitate maximă şi cu pauză scurtă între serii (ex: 1 min lucru, 10 sec pauză). Urcatul scărilor în fugă este un exerciţiu bun. Îţi va stimula metabolismul.

Întrebat câte abdomene face, Muhammad Ali a răspuns: „Nu ştiu. Nu încep să număr decât după ce mă doare. Când încep să simt durerea, atunci încep numărătoarea. Pentru că doar atunci contează.” Eu una pariez pe Ali 🙂

4. Abdomenul se antrenează constant, nu doar în timpul exerciţiilor specifice

O regulă de bază când te antrenezi, indiferent de tipul exerciţiilor, este să ţii încordaţi toţi muşchii pe care-i poţi încorda. Când munceşti, munceşti, când te odihneşti, te odihneşti. Antrenamentul nu este ca o plimbare de plăcere.

5. Bea apă

Indiferent ce articol scriu, spun şi asta. Poate aţi observat. N-o să obosesc să spun că hidratarea este esenţială pentru că fiecare celulă din corp are nevoie de apă pentru o funcţiona la corect. În mod logic, muşchii nu fac excepţie.

Şi bonus…

TOP 1 SFAT PENTRU UN ABDOMEN, de pe blogul colegului Mircea Badea: Lăsaţi fandoseala! 🙂

MIRCEA

sursa: mircea-badea.ro

One thought on “Tot ce trebuie să ştii pentru un abdomen plat. 5 secrete + bonus sfatul lui Mircea Badea :)

Comments are closed.