5 trucuri ca să nu te îngraşi de sărbători

COZONAC

sursa: incomemagazine

Vine Paştele şi ştim toţi ce înseamnă asta: mese copioase, o grămadă de bunătăţi tentante şi, în orice casă ai intra, toată lumea te serveşte cu ceva. Mai ales cozonac. 🙂 Există, însă, căi să nu-ţi pierzi silueta în timpul sărbătorilor.

1. Dă jos câteva kg înainte

Dacă slăbeşti 1-2 kg înainte de sărbători, te asiguri că faci loc celor noi. Logic, nu? 🙂 Intră puţin la dietă câteva zile înainte, intensifică antrenamentele de tip cardio (alergare, bicicletă, sărituri, urcarea scărilor în ritm alert).

2. Bea mai multă apă

Când ştii că urmează o masă copioasă, bea multă apă. Îţi va mai tăia senzaţia de foame. Plus că te vei hidrata, ceea ce e foarte important în fiecare zi, nu doar de sărbători. Sfatul meu, în general, este să-ţi începi ziua cu o cană de apă de 400 ml pe stomacul gol, pentru o hidratare mai eficientă.

3. Încearcă să respecţi regulile unei diete sănătoase

Chiar şi în timpul sărbătorilor, încearcă să respecţi regulile unei diete sănătoase şi lista de alimente pe care le găseşti în ACEST ARTICOL. Pe cât posibil, desigur. 🙂

În plus, poţi să găteşti aceleaşi feluri de mâncare dar cu ingrediente care nu îngraşă. De exemplu, cozonacul să-l faci din făină integrală şi cu zahăr brun (şi mai puţin, dacă se poate). Am vorbit despre asta în interviul cu Anca Lungu, Prinţesa Polonic, pe care îl găsiţi AICI.

De asemenea, ai grijă la fructe. Dacă ai mâncat ceva dulce, nu mânca ŞI fructe. Fructele consumă-le ÎN LOC DE desert. Nu mai vorbim de regula de bază: fructele se mănâncă separat şi la distanţă cam de 2 ore faţă de masă.

4. Alimentele minune care intensifică arderile

ardei

Ananasul crud şi ardeii iuţi.

5. Nu te îndopa

Măsura este cheia. Nu e nevoie să mănânci un cozonac întreg ca să îţi potoleşti pofta. Mănâncă puţin, mai ales în cazul alimentelor care îngraşă. Şi mănâncă încet. Vei vedea că te vei sătura cu mai puţină mâncare decât crezi.

Aceeaşi regulă şi în cazul alcoolului. Am mai spus că este inamicul siluetei, mai ales al abdomenului. E greu, însă, de evitat de sărbători. Nu exagera. Bea un pahar de vin (de preferinţă sec) sau de tărie, dacă nu te poţi abţine, dar după masă. Bătrânii ştiu ei ce ştiu când spun să bei o ţuică pe stomacul gol ca să ai poftă de mâncare. Este perfect adevărat. Te vei minuna şi tu cât de mult vei putea mânca. Şi încearcă să te limitezi la băuturi simple. Ce să vezi?! Băuturile dulci (de tip aperitiv), ca orice alt aliment dulce, conţin zahăr deci îngraşă.

Şi bonus, nu neapărat un truc

cropped-image11.jpeg

Încearcă să faci mişcare şi în această perioadă. Ştiu că e greu şi ai multe lucruri de făcut. Pe cât posibil, dacă găseşti timp, fă puţină mişcare, chiar dacă nu ca de obicei. Sportul rămâne totuşi cheia unei siluete de vis.

8 thoughts on “5 trucuri ca să nu te îngraşi de sărbători

  1. Foarte util, eu am ajuns la ziua doi de exerciții, cele recomandate de tine, am o febra musculara de mor :)) dar nu ma las. Voi încerca să țin cont de cele spuse mai sus. Pupici

  2. Sunt la faza plecarilor, ies, intru si…cheltuiesc! Apa calda am baut un an, pe stomacul gol si nu mi-a facut rau, dar nici n-am observat vreo schimbare. Doamne, ce tarziu e si n-am somn! Ies in curte si fac exercitii de respiratie, oxigenez creierul, poate…Noapte linistita!

  3. Mai mult teorie, eu am încercat mai toate recomandările ,dar fara nici un rezultat. Consider ca rezultatele sunt si in raport de varsta si , in general voi ,nu faceti recomandări si pentru persoanele trecute de 55 ani, care au un metabolism lent. Vorbiti daca se poate ,pentru toate categoriile de vârstă, nu numai pentru cele tinere la care rezultatele sunt usor de realizat. Intr-adevar ,rezultate am constatat ,doar la sala de sport ,dar ,cum asta nu dureaza la infinit , totul este in zadar. Astept si alte teorii OK ?

Comments are closed.