5 ponturi simple care te ajută să-ți păstrezi silueta chiar și de sărbători

Vin Crăciunul și Revelionul şi ştim toţi ce înseamnă asta: mese copioase, o grămadă de bunătăţi tentante şi, în orice casă ai intra, toată lumea te serveşte cu ceva. Mai ales cozonac. 🙂 Există, însă, căi să nu-ţi pierzi silueta în timpul sărbătorilor.

sursa: pinterest.com

1. Dă jos câteva kg înainte

Dacă slăbeşti 1-2 kg înainte de sărbători, te asiguri că faci loc celor noi. Logic, nu? 🙂 Intră puţin la dietă câteva zile înainte, intensifică antrenamentele de tip cardio (alergare, bicicletă, sărituri, urcarea scărilor în fugă)

2. Bea mai multă apă

Când ştii că urmează o masă copioasă, bea multă apă. Îţi va mai tăia senzaţia de foame. Plus că te vei hidrata, ceea ce e foarte important în fiecare zi, nu doar de sărbători. Sfatul meu, în general, este să-ţi începi ziua cu o cană de apă de 400 ml pe stomacul gol, pentru o hidratare mai eficientă.

3. Încearcă să respecţi regulile unei diete sănătoase

Chiar şi în timpul sărbătorilor, încearcă să respecţi regulile unei diete sănătoase şi lista de alimente pe care le găsești AICI. Pe cât posibil, desigur. 🙂

În plus, poţi să găteşti aceleaşi feluri de mâncare dar cu ingrediente care nu îngraşă. De exemplu, cozonacul să-l faci din făină integrală şi cu zahăr brun (şi mai puţin, dacă se poate). Am vorbit despre asta în interviul cu Anca Lungu, Prinţesa Polonic, pe care îl găsiţi AICI.

De asemenea, ai grijă la fructe. Dacă ai mâncat ceva dulce, nu mânca ŞI fructe. Fructele consumă-le ÎN LOC DE desert. Nu mai vorbim de regula de bază: fructele se mănâncă separat şi la distanţă cam de 2 ore faţă de masă.

4. Alimentele-minune care intensifică arderile

Ananasul crud şi ardeii iuţi, de exemplu.

5. Nu te îndopa

Măsura este cheia. Nu e nevoie să mănânci un cozonac întreg ca să îţi potoleşti pofta. Mănâncă puţin, mai ales în cazul alimentelor care îngraşă. Şi mănâncă încet. Vei vedea că te vei sătura cu mai puţină mâncare decât crezi.

Aceeaşi regulă şi în cazul alcoolului. Am mai spus că este inamicul siluetei, mai ales al abdomenului. E greu, însă, de evitat de sărbători. Nu exagera. Bea un pahar de vin (de preferinţă sec) sau de tărie, dacă nu te poţi abţine, dar după masă. Bătrânii ştiu ei ce ştiu când spun să bei o ţuică pe stomacul gol ca să ai poftă de mâncare. Este perfect adevărat. Te vei minuna şi tu cât de mult vei putea mânca. Şi încearcă să te limitezi la băuturi simple. Ce să vezi?! Băuturile dulci (de tip aperitiv), ca orice alt aliment dulce, conţin zahăr deci îngraşă.

Şi bonus, nu neapărat un truc

Încearcă să faci mişcare şi în această perioadă. Ştiu că e greu şi ai multe lucruri de făcut. Pe cât posibil, dacă găseşti timp, fă totuşi puţină mişcare, chiar dacă nu ca de obicei. Sportul rămâne totuşi cheia unei siluete de vis.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.