3 exerciții simple dar cu efecte-minune pe care este indicat să le faci seara

V-am tot vorbit despre cât de important este să faceți mișcare, nu doar ca argument ca să arătați bine, ci pentru că multe probleme de sănătate apar din cauza stilului de viață sedentar, pe termen lung.

Știu, de asemenea, că e greu să te apuci de sport dacă n-ai făcut niciodată sau dacă n-ai mai făcut demult. Lipsa timpului este, iarăși, o scuză foarte invocată.

Exercițiile pe care vi le propun mai jos, însă, nu necesită vreo condiție fizică deosebită nici prea mult timp, o serie durează doar 3 minute (adică 50 de sec/ex cu 10 sec pauză), plus că le faceți în intimitatea casei deci nu vă vede nimeni dacă obosiți după doar câteva secunde. 🙂

 

Dimineața e greu pentru mulți să facă antrenamente. Eu, una, nu sunt o persoană matinală deci înțeleg perfect. Seara, însă, când stați la TV, puteți face aceste exerciții. Partea bună este că mișcarea stimulează arderile metabolice, lucru care vă va ajuta să slăbiți sau să vă pastrați silueta mult mai ușor.

Plus că aceste exerciții vă vor tonifia mușchii și veți scăpa de durerile cauzate de sedentarism.

1. Scaun la perete

Sprijiniți-vă de perete în poziția care imită statul pe scaun (fig. 1). Acest exercițiu lucrează foarte bine trenul inferior dar și abdomenul. Ca în cazul oricărui antrenament, trebuie să încordați toți mușchii pe care îi puteți încorda. Oricum, izometricele vă țin în tensiune și dacă nu vreți. 🙂

IZO 1

fig. 1

2. Scaunul fără sprijin

Așa cum îi spune și titlul, ideea este să imitați poziția în care stați pe scaun, doar că fără scaun. :)) (fig. 2 și 3).

fig. 1

fig. 2

fig. 2

fig. 3

Spatele încercați să-l mențineți cât mai drept, fundul împins în spate iar brațele întinse vă vor ajuta la echilibru. Aveți grijă să stați cât mai pe călcâie, fără a ridica însă talpa. Vârfurile degetelor de la picioare trebuie să bată în partea de sus a încălțărilor.

3. Flotare cu sprijin pe antebrațe

Întindeți-vă pe jos, cu picioarele ușor depărtate și ridicați-vă pe vârfuri, ca atunci când faceți flotări, dar vă sprijiniți pe antebrațe. (fig. 4) Exercițiul este extraordinar pentru picioare, fese, mușchii spatelui, abdomen dar și pentru cei ai brațelor.

fig. 8

fig. 4

Pentru a-l face în poziția corectă, este foarte important ca toți mușchii să fie încordați, în special cei abdominali. Pentru asta, sugeți burta, mai popular spus și încercați să trageți picioarele spre voi. Astfel, fundul va veni înspre interior iar spatele nu se va curba prea tare, riscând să vă accidentați și veți încorda și picioarele, reducând presiunea de pe brațe și umeri, tendința începătorilor fiind de a se baza mai mult pe ele.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.