Rețetă de biscuiți delicioși, sănătoși și care nu îngrașă, simplu de făcut acasă de oricine

V-am mai spus de mai multe ori pe acest blog că o siluetă frumoasă nu presupune neapărat să renunțați la dulciuri și tot felul de gustări delicioase, ci doar să alegeți variantele de calitate și cu ingrediente sănătoase. Și pentru că îmi place să și demonstrez când spun ceva, am tot dat rețete care să susțină ce spun. Iar, dacă vă plac biscuiții, astăzi iată o rețetă care să vă satisfacă această plăcere fără să vă îngrășați sau să mâncați bombe de calorii goale.

sursa: pinterest.com

Rețetă biscuiți

Timp total de preparare: 48 de minute

Ingrediente:

  • ½ de cană de făină de migdale
  • 2/3 de cană de făină de tapioca
  • ½ de cană de făină de cocos
  • 2 lingurițe de pudră de copt (se prepară dintr-o parte praf de copt, cu 6 părți de zeamă de lămâie)
  • 1 linguriță de praf de copt
  • ¼ de linguriță de sare de mare
  • 5 linguri de unt
  • ½ de cană de lapte de cocos
  • 1 linguriță de zeamă de lămâine
  • 2 ouă

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul în prealabil la peste 200 de grade Celsius. Întindeți o foaie de copt. Amestecați făina de migdale, făina de tapioca, pudra de copt, praful de copt și sarea. Adăugați untul și încorporați-l folosindu-vă degetele până capătă o densitate consistentă. Faceți o groapă în centrul amestecului.

Într-un alt bol, amestecați laptele de cocos și zeama de lămâie. Lăsați câteva minute să se întrepătrundă apoi adăugați ouăle și amestecați până sunt bine combinate. Turnați compoziția în gaură făcută în amestecul anterior și împăturiți folosind o spatulă sau o lingură de lemn, până când se combină bine ingredientele. Aluatul rezultat va fi umed. Lăsați-l să respire timp de 5 minute pentru ca făina să absoarbă cât mai multă umezeală și să vă fie mai ușor să modelați amestecul în formă de biscuiți. Veți observa, pe măsură ce trec minutele, că aluatul nu mai este la fel de umed și de lipicos.

Tapetați o căniță cu făină de tapioca. Adică o umpleți cu făină, apoi o goliți și o întoarceți cu gura în jos ca să cadă eventualele cocoloașe formate. Această căniță o veți folosi pe post de formă pentru a decupa biscuiții. Decupați biscuiții și înșirați-i pe foaia de copt, la suficiență distanță unii de ceilalți. Coaceți timp de 12-14 minute, până capătă o culoare auriu-maronie. Lăsați-i să se răcească.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.