Cei 7 factori esențiali dacă vrei să ai fund ferm, tonifiat și fără celulită

Fundul este partea corpului care este cel mai repede afectată de gravitație și de un stil de viață dezordonat. Și ar mai fi și partea cu genetica. Unele femei sunt mai norocoase și au fost înzestrate de la natură cu un fund bombat. Din fericire, există metode a obține un fund mai rotund, bombat și să scapi de celulită. Este, însă, una dintre părțile anatomice de care trebuie să ai grijă în mod deosebit, dacă vrei să arăți bine în costum de baie.

sursa: pinterest.com

Iată câteva elemente care te vor ajuta să-ți menții fundul tonifiat, dacă ești tânără, sau să obții fundul bombat care ți-a plăcut la alte femei și să scapi de celulită:

1. Este primul afectat de celulită

Din păcate, chiar și femeile slabe și care n-au celulită vizibilă pe picioare au gropițe pe fund, măcar când îl încordează. Și cum nu prea poți să mergi cu fundul complet relaxat, la plajă nu ai cum să ascunzi asta. Deci fie alegi să faci plajă în pantaloni scurți, fie iei măsuri. Tot ce trebuie să știi despre celulită am scris în articolul pe care îl găsești AICI.

2. Mișcarea este esențială

Mușchii fesieri sunt unii dintre cei mai leneși mușchi din organism. Așa se face că fundul este cel mai afectat de gravitație, adică de trecerea timpului. Ei trebuie antrenați constant și trebuie păcăliți. Adică să nu le dai aceleași exerciții de fiecare dată sau măcar nu în aceeași ordine. Puteți face următoarele exerciții

pe care să le alternați cu acestea

Pentru persoanele cu fund plat, există antrenamente care pot rezolva cu succes această problemă. Secretul, însă, este consecvența. Cum timpul nu se oprește din curs, așa nici noi nu trebuie să ne oprim din a lupta cu el, adică să facem antrenamente. Nu dacă vrem să arătăm bine cât mai mult timp.

3. Fă mișcare și pe lângă antrenamente

Statul pe fund nu face altceva decât să agraveze situația. Și da, asta include și statul la volan. Nu spun să renunți de tot la mașină dar, de câte ori nu te grăbești undeva, mergi pe jos. Fesierii nu sunt foarte antrenați în timpul mersului, dar tot îi mai dezmorțește. Și, dacă mai faci și efortul să mergi în ritm alert, deja am avansat. 🙂

Alege, de exemplu, să nu mai mergi la supermarket să cumperi tot ce-ți trebuie pentru mai multe zile sau chiar pentru toată săptămâna și du-te la un magazin din zona ta de fiecare dată când ai nevoie de ceva. Mai iei aer și mersul pe jos, vorba bătrânilor, deci înțelepților, face piciorul frumos. Și mai ajută și fundul.

4. Alimentația este foarte importantă

Îți dorești un fund bombat și tonifiat, nu unul gras. E diferență imensă între cele două. Fie că vorbim despre îngrășare sau despre celulită, alimentația este crucială. Începe cu pași mici. Așa se fac toată schimbările importante. Încearcă să consumi mai puțin zahăr rafinat ba chiar să-l înlocuiești cu variantele sănătoase. Toate amănuntele, în articolul pe care-l poți citi AICI.

Elimină prăjelile, mâncarea de tip fast food și carbohidrații proști. Adică înlocuiește pâinea și pastele cu variantele integrale. Serios că nu e chiar un efort gigantic. Regulile de nutriție pe care le aplic eu și lista mea de alimente le găsiți în articolul spre care am dat link la punctul 1.

5. Ai grijă de pielea ta

Chiar dacă faci sport, pielea ta are nevoie de îngrijire. Mișcarea nu exclude cremele și nici tratamentele pentru elasticitate, stimularea circulației sangvine, limfatice și a producției de colagen. Iar, dacă nu faci sport, cu atât mai mult ar trebui să compensezi cu astea deși nu vor fi suficiente.

6. Renunță la toxine

Fumatul, în primul rând. Este principalul aliat al celulitei, afectează pielea, circulația, tot! Nici cafeaua nu este vreo fericire pentru corpul tău. Știu, vin numai cu vești proaste.

7. Bea multă apă

De fapt, cu asta ar fi trebuit să încep. Da, apare ȘI în acest articol pentru că da, este atât de importantă.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.