De ce să folosești cât mai des miere în loc de zahăr. 4 beneficii miraculoase pentru siluetă și sănătate

Zahărul reprezintă unul dintre cele mai mari pericole nu doar pentru siluetă ci și pentru sănătate și foarte multă lume se luptă cu dependența față de acesta fiindcă e destul de greu de înlocuit plus că și mulți înlocuitori din zilele noastre sunt și ei, la rândul lor, periculoși. Am explicat pe larg AICI în ce fel afectează zahărul sănătatea dar și care sunt înlocuitorii sănătoși pentru acesta.

sursa: www.dailymail.co.uk

Dintre toți, poate cel mai minunat este mierea, foarte sănătoasă chiar dacă este dulce pentru că, pe lângă zaharurile simple, adică glucoză și fructoză, conține un complex de antioxidanți, vitamine, minerale și aminoacizi. E adevărat că, dacă țineți cură de slăbire, trebuie să aveți grijă la cantitate. În plus, mierea nu se consumă oricum. Vă explic imediat totul, punct cu punct.

4 efecte miraculoase ale mierii

1. Vindecă rănile și combate alergiile

Încă din antichitate, mierea era folosită în Egipt și Grecia mai ales pentru vindecarea rănilor. Și asta datorită faptului că aciditatea sa deshidratează bacteriile. În plus, mierea pură are efecte benefice pentru cei care suferă de alergii sezoniere și ajută la prevenirea apariției acestora.

2. Elixirul care te ajută să slăbești

În combinație cu lămâia, este un bun detoxifiant și ajută la intensificarea arderilor metabolice. Ce trebuie să faceți este să beți dimineața un pahar în care amestecați sucul de la o lămâie, două lingurițe de miere și un pahar cu apă la temperatura camerei.

3. Remediu pentru coșuri

Mierea face minuni pentru ten fiind hidratantă, revitalizantă și regenerantă.

4. Are efect afrodisiac

Combinată cu scorțișoara, mierea este un afrodisiac folosit încă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă faptul că amestecul face minuni și pentru siluetă. 🙂

Cum și în ce cantitate se consumă mierea

Este un înlocuitor excelent pentru zahăr rafinat sau îndulcitori sintetici. Atenție, însă, la peste 40 de grade, mierea devine toxică, deci nu trebuie pusă în lichide fierbinți ci adăugată după ce s-au răcit.

Dacă țineți cură de slăbire, trebuie consumată în limita a 40 de grame pe zi. Dacă nu, cantitatea zilnică maximă recomandată este de 10 linguri.

Pericolele excesului de miere

Este, însă, un aliment care trebuie consumat cu măsură și nu doar din cauza încărcăturii mari de calorii și zaharuri. Din cauza conținutului mare de fructoză, excesul duce la probleme gastrice (crampe, balonare, diaree) și poate îngreuna activitatea intestinului subțire.

În general, nu este recomandată în alimentația copiilor sub 1 an putând cauza botulism infantil.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.