5 obiceiuri simple care stimulează arderile metabolice

Încetinirea arderilor metabolice reprezintă principalul declanșator al problemelor de greutate. Practic, o combinare a mai multor greșeli din rutina noastră de zi cu zi, pe termen lung, bagă organismul în acest mecanism de autoapărare care determină încetinirea metabolismului și, deci, ajungem să ne îngrășăm mai tare cu aport caloric mai mic fiindcă organismul este preocupat să-și facă provizii, nu să consume.

sursa: cdn.inquisitr.com

Acest proces apare și odată cu înaintarea în vârstă, uneori ține și de probleme genetice dar, în cele mai multe cazuri, este consecința stilului de viață practicat. Și există obiceiuri zilnice cărora nu le dăm mare importanță dar care ajută constant la stimularea proceselor metabolice. Desigur că lipsa lor o perioadă îndelungată are fix efectul contrar: de încetinire acestora. Așa ajungem să ne îngrășăm deși nu mâncăm mai mult, uneori chiar mai puțin, iar apoi ne mirăm ce se întâmplă cu noi. Așadar iată

5 obiceiuri zilnice care stimulează metabolismul

1. Să nu sari peste mese

O dietă haotică, de multe ori hipocalorică, va obliga organismul să intre în starea de autoapărare. Dacă nu primește combustibil atunci când are nevoie, corpul își va încetini procesele și va consuma din ce are. Și, din păcate, preferă masa musculară.

Apoi, noaptea, când te-ai decis să-l alimentezi dar el nu mai are nicio activitate pe care să consume energia respectivă, ce să facă?! Se apucă de făcut provizii. 🙂 Și, nu, nu sub formă de masă musculară ci de grăsime subcutanată, adică celulită, și colăcei în jurul taliei.

Este foarte important să mâncați dimineața și în prima parte a zilei, atunci când activitatea este cea mai intensă. Un program bun de alimentație include 5 mese: 3 principale și 2 gustări, cam la 2-3 ore distanță una de alta.

2. Condimentarea mâncării

Condimentele, în special ardeiul iute, au proprietatea de a stimula metabolismul.

3. Băutul constant de apă de-a lungul zilei

Mereu ajungem la asta și e normal. Așa cum am mai spus de atâtea ori de m-am și plictisit, fiecare celulă a corpului are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Și ajungem din nou la vorba de mai sus: de fiecare dată când îi lipsește ceva, organismul intră în funcționarea pe modul de avarie.

4. Cât mai multă mișcare, pentru masă musculară puternică

Masa musculară consumă mai multă energie decât grăsimea. :)) Veți spune: bine, măh, spune-ne ceva nou. Păi este o chestie logică și arhicunoscută și totuși foartă multă lume este sedentară. Pentru că a fi slab nu înseamnă că ai masă musculară. Mușchii trebuie folosiți, altfel se atrofiază, și trebuie alimentați corespunzător. Dacă nici măcar nu o iei pe scări și urci constant cu liftul sau să parchezi ceva mai departe de intrare când te duci la mall, de unde să ai masă musculară?! Despre lucruri simple pentru a face mai multă mișcare, dacă n-ai luat încă decizia să te apuci de un sport sau de mers la sală, am vorbit AICI.

5. Odihna

Da, privarea constantă de somn bagă și ea organismul în stare de autoapărare. Asta și pentru că somnul este perioada folosită de corp pentru refacere.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.