Cei 3 pași care te ajută să scapi de așa-numitele “aripioare”

Este una dintre zonele cele mai problematice pentru femei, adică acea grăsime din zona șoldurilor care se vede urât la blugi dar și celulita de pe coapse. Și tocmai fiindcă vă spuneam că este o zonă problematică, nu există doar un singur lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a scăpa de ele. Însă 3 pași asigură succesul:

1. Curăță-ți dieta

Aș fi presupus că ați făcut deja asta dar o mai spun încă o dată ca să mă asigur că toată lumea înțelege că este foarte important. Curățarea dietei presupune o serie de reguli de bază dar limitarea la alimentele care sunt sănătoase și vă ajută organismul, le găsiți pe toate AICI, pe larg și cu toate explicații.

Apoi e important să respectați regulile de combinare pentru alimente, le aveți AICI într-un tabel simplu de folosit. De asemenea, puteți veni cu un impuls suplimentar prin adăugarea în dietă cât mai des a alimentelor care combat celulita. Am dat o listă AICI.

2. Exerciții de tip cardio

Adică alergare, urcat scările în ritm alert, sărit coarda. Acestea sunt bune în special pentru picioare, pentru subțierea lor și obținerea aspectului de neted și tonifiat dar și ca să slăbiți. Aveți în următorul clip o rutină care durează doar 4 minute:

De ce trebuie să faceți asta? Fiindcă, de multe ori, doar curățarea dietei sau curele de slăbire nu ajută în cazul aripioarelor. Trebuie în special să vă tonifiați musculatura și să creșteți masa musculară. Masa musculară mai mare va arde mai multe calorii în timpul acelorași activități plus că va sparge stratul adipos care o acoperă. Mușchilor puternici nu le place grăsimea în jurul lor.

Iar exercițiile cardio trebuie completate cu exerciții specifice și țintite.

2. Exerciții funcționale cu propria greutate

Sunt extraordinare pentru zona coapselor și a aripioarelor. Ideea, însă, este să-ți surprinzi mereu corpul. Așa că trebuie să variezi exercițiile. Iată două exemple de antrenamente. Într-o zi faceți-l pe acesta

în următoarea pe acesta

și alternați. Când începeți să vă obișnuiți cu mișcările și sesizați că nici corpului nu-i mai este la fel de greu, faceți-vă propriul program combinând exercițiile din cele două rutine propuse de mine.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.