BLOGROLL CORONAVIRUS – Șefa laboratorului din Wuhan, interviu cu replică pentru Trump

Meciul dintre SUA și China în privința originii coronavirusului și a responsabilității pentru această pandemie care a blocat, practic, aproape tot mapamondul continuă. Directoarea Institutului de Virologie din Wuhan, Wang Yanyi, într-un interviu înregistrat pe 13 mai dar difuzat astăzi de televiziunea de stat CCTV, spune că acuzațiile Președintelui SUA, Donald Trump, că virusul ar fi putut fi scăpat din laboratoarele institutului său sunt “pură fabricație”. Puteți urmări mai jos un fragment din interviu, preluat de Euronews.

Wang Yanyi spune că institutul “a izolat și a obținut câteva coronavirusuri de la lilieci. Acum avem 3 secvențe de virusuri vii dar cea mai mare similaritate a acestora cu SARS-CoV 2 ajunge doar până la 79,8%”.

sursa: news.cgtn.com

Citată de Associated Press în articolul pe care îl puteți citi integral AICI, Wang Yanyi mai spune că centrul nu a avut “nicio cunoștință despre acest virus înainte, nici nu l-am întâlnit, cercetat sau ținut vreodată. Nici nu am știut despre existența virusului, deci cum ar fi putut să fie scăpat din laboratorul nostru dacă nu l-am avut?” Acesta este un răspuns la declarațiile din ultimele săptămâni ale Președintelui SUA, Donald Trump, și ale Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, care, în mod repetat, au spus că suspectează că virusul, care a fost depistat prima dată în Wuhan, a fost cumva scăpat din laborator.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.