BLOGROLL CORONAVIRUS – Ce zic doctorii despre influența alergiilor, inclusiv cele nedescoperite

Doctori din SUA spun că alergiile ar putea, în unele cazuri, să sensibilizeze sistemul respirator lucru care ar putea avea impact și în cazul infectării cu coronavirus, mai ales că suntem în plin sezon al alergiilor. O problemă ar fi că unii oameni au alergii despre care nu știu, plus că multe se pot dezvoltă cu vârsta. Dr. Lakiea Wright, specializată în alergii și imunologie la Spitalul Brigham and Women’s, din Boston, citată de CNN, spune că: “Atunci când suferi de alergii, se produce o inflamație. Inspiri alergenul, să zicem polen, pe nas. De asta ai mâncărimi de nas, îți curge nasul sau te mănâncă ochii. Asta creează multă inflamație care poate slăbi barierele organismului și ar putea să faciliteze infectarea cu virus.”

sursa: www.soundhealthandlastingwealth.com

Ce e de făcut

Sfatul este să acționăm înainte să apară simptomele. “Începeți să vă luați medicamentele, antihistaminice, steroizi nazali, devreme, pentru a putea controla simptomele. Asta vă va ajuta să aveți o bază mai bună”, spune tot doctorul Lakiea Wright.

Dacă nu sunteți siguri că e vorba despre alergii

Unele dintre simptomele infectării cu coronavirus pot semăna cu cele provocate de alergii. Sau dacă începeți să aveți asemenea simptome dar nu ați fost alergic la polen în trecut? Este destul de obișnuit ca o persoană să dezvolte alergii odată cu vârsta. Doctorul Wright spune că trebuie să vă sunați medicul. E mult mai bine decât să ajungeți să vă panicați sau să dezvoltați o obsesie din a vă urmări simptomele.

Doctorul își poate da seama repede, vă poate trimite la analize și aveți au răspuns: “Nu vreau ca oamenii să înceapă să-și documenteze simptomele atât de de mult încât să le cauzeze anxietate. Și eu am alergii deci empatizez cu pacienții mei. De fiecare dată când strănut mă întreb: “Oare a mai apărut ceva?” Dar trebuie să fim obiectivi, să ne întrebăm dacă ne doare gâtul, să ne luăm temperatura, pentru ca ne da seama exact ce se întâmplă, fiindcă totul poate deveni foarte confuz”, a adăugat dr. Lakiea Wright. Pe larg, despre acest subiect, puteți citi AICI în articolul publicat de CNN.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.