BLOGROLL CORONAVIRUS – Țara din afara Asiei care câștigă lupta cu COVID 19. Iată cum

Este o preocupare în presa internațională, în acest moment, pentru analizarea măsurilor luate de Noua Zeelandă împotriva pandemiei coronavirus iar publicații importante din SUA titrează că această țară a câștigat războiul cu virusul prin faptul că, deși au avut primul caz confirmat pe 28 februarie, în cea mai recentă comunicare oficială a Ministerului Sănătății, din 10 aprilie, țara are 1.283 de cazuri în total, la o populație de aproximativ 4,8 milioane de locuitori, doar 2 decese, și, în mai multe rânduri, a raportat mai multe vindecări decât cazuri noi. De exemplu, în 10 aprilie, a raportant 44 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, dintre care 23 confirmate și 21 cu suspiciuni, dar și 56 de noi vindecări, în aceeași perioadă de timp. Și, deși numărul locuitorilor este destul de mic, 4.8 milioane așa cum ziceam, Noua Zeelandă are un număr aproape egal de turiști, aprox. 4 milioane anual.

sursa: news.sky.com

Washington Post a analizat AICI măsurile luate de Noua Zeelandă, analiză preluată și de Fox News AICI, două publicații cu orientări altfel diferite. Cheia ar fi o strategie în 2 pași aplicată de premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern:

1. Izolarea turiștilor apoi închiderea granițelor

Cum spuneam, primul caz de coronavirus a apărut în Noua Zeelandă pe 28 februarie. Imediat, la începutul lunii martie, autoritățile au anunțat că toți turiștii care vin în țară vor trebui să stea în izolare timp de 14 zile. Pe 19 martie, deși țara este practic dependentă de turism, granițele au fost complet închise, specialiștii fiind de părere că această măsură a fost crucială, fiind luată chiar când virusul începea să se răspândească rapid.

2. Măsurile de distanțare socială

Încă din prima clipă, autoritățile au început să dea mesaje populației să stea mai mult în casă iar pe 23 martie au fost implementate măsuri concrete de distanțare socială:

– școlile și serviciile nonesențiale au fost închise

– multe activități în aer liber au fost interzise

– nou zeelandezii, inclusiv imigranții, au început să primească plăți de la guvern pentru a-i ajuta să evite să meargă la muncă

Premierul Jacinda Ardern a anunțat că intenționează să mențină restricțiile cel puțin o lună iar, dacă tendința actuală de evoluție se menține, Noua Zeelandă ar putea să înceapă redeschiderea înaintea Europei sau SUA, chiar dacă emisfera sudică se pregătește să intre în lunile de iarnă. Puteți vedea în următorul clip video anunțul premierului Noii Zeelande:

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.