Cele 5 reguli de aur ale unei cure de slăbire sănătoase și eficiente – de la profesorul Mencinicopschi

Am mai spus că nu sunt adepta dietelor drastice și a slăbitului pe bază de înfometare. Se poate slăbi mâncând de 5 ori pe zi, așa cum am mai arătat. Și asta pentru că cheia slăbitului sănătos și de durată este reprezentată de punerea de ordine în modul de alimentație și simplificare a acestuia.

sursa: pinterest.com

Indiferent ce dietă alegeți ca să slăbiți, vă recomand să țineți cont de 5 reguli recomandate de profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Le găsiți în cartea sa “Și noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?”:

  • Evitaţi consumul de alimente care conţin mai mult de 10 g grăsimi la 100 g produs
  • Fără adaos de zahăr nu înseamnă fără zaharuri (glucoză, fructoză, sirop de porumb), deseori fiind asociate cu prezenţa edulcoranţilor de sinteză (aspartam, ciclamaţi, zaharină, sucraloză, acesulfam-K). Acestea pot îngrăşa la fel de mult ca alimentele obişnuite.
  • Chiar dacă pe eticheta alimentelor citim că acestea conţin vitamine, minerale, simpla lor prezenţă chimică nu înseamnă că pot fi utilizate de către organism şi că sunt folositoare.
  • Orice dietă din care grăsimile sunt complet excluse şi în special cele care nu conţin acizi graşi esenţiali este periculoasă pentru sănătate. Să ne ferim de grăsimile nocive şi să le alegem pe cele bune: grăsimi de peşte, nuci, seminţe de in, ulei de măsline, etc.
  • Un consum zilnic de 40 de g de alcool pe zi, de către persoanele sănătoase, nu este periculos. Acestă cantitate înseamnă 100 ml băutură alcoolică tare (palinca, whisky, coniac, vodcă), 350 – 400 ml vin sau 800 ml bere. Extrem de nociv este obiceiul de a nu bea în timpul săptămânii, pentru ca în weekend să consumăm deodată întreaga cantitate de alcool aferentă acesteia.

La final, dacă vă decideți să vă schimbați stilul de alimentație, puteți citi AICI lista de alimente și reguli pe care le folosesc eu. Sunt alegerile mele, desigur, și NU, nu sunt nutriționist. Documentările, însă, m-au condus la aceste concluzii și cred în ele pentru că, altfel, nu le-aș aplica.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.