Cum, de ce și cu ce am început eu să mă antrenez

Până acum aproape 6 ani nu făceam mișcare absolut deloc. Și nu dorința de a arăta bine a fost cea suficient de puternică încât să-mi schimb complet stilul de viață, deși îmi doream și asta, ci faptul că nu mă simțeam bine. Aveam dureri de spate și de mușchi și mă simțeam ca o babă la 32 de ani.

Mersul la sală nu era o soluție pentru mine, din cauza responsabilităților pe care le aveam și a timpului extrem de limitat. Plus că sunt o persoană destul de timidă. Așa că am început să mă documentez și să-mi caut pe internet exerciții pe care să le pot face acasă.

Cu ce am început

Cu exerciții simple, pentru începători, împotriva celulitei și a durerilor de spate. Și, desigur, dacă tot făceam un efort, îmi doream și pătrățele pe abdomen, ca bonus. 🙂 Am început cu 15 minute în fiecare zi dar mi-am dat seama repede că e prea puțin. Că le făceam prea ușor. Și am trecut la 20-30 de minute. Antrenamentul meu era asemănător cu cel din tutorialul video de mai jos.

Concomitent mi-am dat seama că mușchii și articulațiile mele au nevoie și de exerciții de flexibilitate, adică de stretching. De fapt, asta e o parte foarte importantă a antrenamentului, mai ales pentru a elimina durerile musculare. Și am adăugat, la finalul antrenamentului, exercițiile de mai jos.

Așa m-am trezit, după câteva luni, că pot să fac șpagatul, ceea ce nu-mi ieșise nici măcar când eram mai mică și puteam face sfoara. :))

Imediat am vrut mai mult

După alte câteva luni, nu-mi plăcea că aveam încă așa-numitele aripioare. Sau poate erau doar în capul meu. :)) Și am lungit perioada zilnică de antrenament cu încă 20 de minute și am ajuns la o oră. Am adăugat exercițiile pe care le-am explicat în clipul acesta:

Apoi am început să insist mai mult pe abdomen, cu exerciții specifice precum cele din clipul de mai jos.

Apoi am adăugat și o rutină specială pentru fund, cam ca următoarea:

Și acum păstrez cam aceiași structură a antrenamentului. Foarte important, însă, este să schimbați mereu exercițiile pentru că, atunci când corpul se obișnuiește cu ele, se oprește evoluția.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.