Top 10 alimente care intensifică arderile metabolice

Metabolismul leneș este o problemă foarte răspândită a omului modern în special din cauza stilului de viață sedentar și a dietei tot mai deficitare, încărcată de alimente cu calorii goale dar și cu mâncat haotic, în momentele cele mai nepotrivite.

sursa: pinterest.com

Metabolismul mai este încetinit și de curele proaste de slăbire, bazate pe înfometare care are drept efect băgare organismul în stare de avarie, consecința directă fiind încetinirea arderilor fiindcă acesta va face orice ca să se protejeze. Plus că va începe să consume din ce are pentru a suplini deficitul de calorii și, din păcate, va alege masa musculară.

Cea mai bună metodă de intensificare a arderilor este o nutriție echilibrată și sănătoasă, cu 3 mese pe zi și 2 gustări, combinată cu mișcare. Primul lucru pe care-l puteți face, însă, pentru a vă stimula procesele metabolice, este de a consuma următoarele alimente:

1. Fructe și legume organice

Adică cele crescute fără pesticide. Alimentele procesate și cele non-organice conțin chimicale care pot interfera cu procesele metabolice.

2. Alimente bogate în proteine

Organismul depune un efort mai mare pentru descompunerea proteinelor deci consumă mai multă energie iar rata de absorbție a nutrienților e mai mare. Ele, însă, trebuie să provină din surse sănătoase. Găsiți AICI lista alimentelor, pe categorii: glucide, lipide, proteine.

3. Alimente cu grăsimi bune

Grăsimile saturate și grăsimile trans încetinesc rata metabolică și duc la rezistență la insulină. Mai multe detalii despre grăsimi și care sunt alimentele pe care le puteți mânca și pe care nu aflați AICI.

4. Alimente bogate în fibre

Adică legume și produse din cereale integrale. Fibrele favorizează tranzitul intestinal deci stimulează procesele metabolice.

5. Alimente bogate în fier

Fierul este mineralul esențial pentru transportarea oxigenului spre țesuturi. Alimente bogate în fier: scoici, stridii, midii, semințe de dovleac, carne de miel sau de vită, linte.

6. Alimente bogate în magneziu

Numeroase studii arată că magneziul este folosit în aproximativ 300 de reacții biochimice ale organismului, în special în cele din funcționarea inimii, mușchilor și sistemului nervos. Așadar, un aport ridicat de magneziu va intensifica și arderile. Îl luați din legume verzi precum spanac, boabe de soia sau spanac.

7. Ardei iuți

Măresc procesul de termogeneză al organismului, lucru care se traduce într-un consum mai mare de calorii. Intensifică procesele metabolice și induc senzația de sațietate.

8. Fasole

Conține o cantitate mare de fibre solubile ce ajută tranzitul intestinal și reduc nivelul colesterolului rău. În plus, are multă vitamina B, cu rol esențial în întreținerea proceselor metabolice.

9. Cafea

Băută cu măsură, cafeaua și alte băuturi care conțin cofeină intensifică metabolismul prin stimularea sistemului nervos central. Atenție, însă! Excesul produce efectul contrar.

10. Ceai verde

Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanți dar și de catehine, despre care există mai multe studii că stimulează procesele metabolice. De asemenea, polifenolii stimulează termogeneza organismului (procesul de generare de căldură), lucru care se face cu un consum suplimentar de calorii.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.