5 trucuri care te ajută să slăbești fără prea mare efort

E greu să ții cură și, mai ales, să nu te mai îngrași la loc sau mai mult. Numai ideea în sine de privațiune creează depresie. Știu fiindcă eu n-am reușit niciodată să țin cură de slăbire, mai ales în adolescență când fetele sunt chiar obsedate de așa ceva.

Iarăși, o metodă foarte populară de a slăbi rapid este înfometarea, ceea ce ajută dar doar pe termen scurt. Pe lângă problemele de sănătate, un aport caloric prea mic va determina organismul să-și încetinească procesele metabolice. Deci chiar dacă nu veți reveni la obiceiurile alimentare anterioare, ceea ce, în mod logic, vă va face să vă îngrășați la loc, efectul va fi că nu veți avea energie, organismul va începe să-și facă depozite de grăsime, intervenind mecanismul de autoapărare, și veți ajunge chiar să vă îngrășați mâncând mai puțin decât înainte de cură.

Cel mai ușor și sănătos este să urmați aceste 5 reguli care nu presupun deloc privațiuni, ba dimpotrivă, unele persoane vor mânca chiar mai mult, ci doar câteva trucuri și puțină organizare, atât:

1. Mănâncă de 5-6 ori pe zi

Mănâncă porții mici și dese. Este foarte important să-ți stabilești un program de mese. Astfel îți vei putea ține foamea sub control. Și fii atent(ă) la momentele zilei pentru că, în funcție de activitate, nu poți mânca același lucru. Dimineața este riscul cel mai mic de îngrășare, fiindcă urmează multe ore de activitate.

Cina, pe de altă parte, trebuie să fie cea mai săracă în calorii pentru că urmează ca organismul să intre în repaus, plus că o digestie îngreunată nu te va lăsa să dormi.

2. Alege calorii de bună calitate

Cele de calitate proastă vor îngreuna procesul de slăbire pentru că încetinesc procesele metabolice. Și aici intră, conform doctorului Menci: zahărul alb, glucoza, fructoza, siropurile de glucoză-fructoză, grăsimile rafinate şi artificiale, alcoolul, alimentele industriale care combină făinurile albe cu grăsimi rafinate de origine animală sau de origine vegetală, băuturile carbogazoase, conservele de legume şi carne şi produsele de tip fast-food.

Cheia unei cure de slăbire eficiente: așa-numitele alimente ce conțin calorii negative. Adică:  legumele, anumite fructe, peștele, carnea de pui sau de curcan si anumite lactate.

3. Nu elimina grăsimile

Organismul are nevoie de ele, de cele de bune, desigur. Care sunt acestea și din ce alimente le obțineți aflați AICI. Profesorul Mencinicopschi spune că 20% din aportul caloric zilnic trebuie să provină din grăsimi, pentru a fi sănătos.

4. Dieta trebuie să fie cât mai diversă

Și să conțină atât carbohidrați, proteine cât și grăsimi. Trebuie să-i dați organismului vostru toate elementele pentru a funcționa corespunzător.

5. Beți multă apă și odihniți-vă

Hidratarea este esențială pentru organism pentru că absolut orice celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Odihna este și ea foarte importantă. Lipsa ei poate provoca dezechilibre majore. Ajută toate procesele metabolice. Perioada optimă de odihnă pentru un adult este de 6-8 ore, de preferință între 22 și 6 dimineața.

Desigur că toate astea devin mult mai eficiente dacă faceți mișcare, care arde calorii, stimulează metabolismul și este și foarte sănătoasă.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.