Top 20 de alimente care sunt adevărate bombe de nutrienți esențiali pentru organism

Le putem numi superalimente, fără să exagerare, fiindcă fac atât de mult bine organismului, mai ales că dietele moderne cam au păcatul de a fi formate în special din calorii goale, adică fără vreun aport nutrițional semnificativ și arderea lor presupune ca organismul să consume nutrienți din rezervele proprii. Astfel, înțelegeți cât de importante devin pentru sănătate acele alimente care să-l ajute să-și refacă acele rezerve. Și, mai ales acum că vremea se răcește, vă vor ajuta să vă întăriți organismul și să nu răciți.

sursa: pinterest.com

Analizele nutriționale au arătat pentru fiecare dintre alimentele de mai jos combinații de vitamine și minerale la suta de grame peste media majorității alimentelor. Iar vestea și mai bună e că lista este una complexă, în sensul că nu conține doar fructe și legume, despre care se tot spune în mod obișnuit că sunt surse importante de nutrieți. Iată cele 20 de superalimente, în ordine alfabetică:

 1. Afine
 2. Broccoli
 3. Căpșune
 4. Ceai verde
 5. Conopidă
 6. Dovleac
 7. Fasole
 8. Fistic
 9. Ghimbir
 10. Iaurt grecesc
 11. Ovăz
 12. Pepene verde
 13. Quinoa
 14. Mere
 15. Migdale
 16. Sfeclă
 17. Semințe de chia
 18. Somon
 19. Spanac
 20. Usturoi

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.