Le putem numi superalimente, fără să exagerare, fiindcă fac atât de mult bine organismului, mai ales că dietele moderne cam au păcatul de a fi formate în special din calorii goale, adică fără vreun aport nutrițional semnificativ și arderea lor presupune ca organismul să consume nutrienți din rezervele proprii. Astfel, înțelegeți cât de importante devin pentru sănătate acele alimente care să-l ajute să-și refacă acele rezerve. Și, mai ales acum că vremea se răcește, vă vor ajuta să vă întăriți organismul și să nu răciți.
Analizele nutriționale au arătat pentru fiecare dintre alimentele de mai jos combinații de vitamine și minerale la suta de grame peste media majorității alimentelor. Iar vestea și mai bună e că lista este una complexă, în sensul că nu conține doar fructe și legume, despre care se tot spune în mod obișnuit că sunt surse importante de nutrieți. Iată cele 20 de superalimente, în ordine alfabetică:
- Afine
- Broccoli
- Căpșune
- Ceai verde
- Conopidă
- Dovleac
- Fasole
- Fistic
- Ghimbir
- Iaurt grecesc
- Ovăz
- Pepene verde
- Quinoa
- Mere
- Migdale
- Sfeclă
- Semințe de chia
- Somon
- Spanac
- Usturoi
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.