Cum să faceți clătite delicioase, sănătoase și care nu îngrașă

V-am tot spus că să ai o dietă curată nu înseamnă să renunți la măncărurile favorite ci, mai degrabă, să devii mai pretențios(oasă) în privința calității ingredientelor folosite. Dacă folosim ingrediente cât mai apropiate de natural, cât mai puțin rafinate și respectăm regulile de combinare a alimentelor, pe care le găsiți AICI, putem mânca practic orice fără să ne umplem vasele de sânge de colesterol și fără să facem colăcei în jurul taliei.

sursa: cdn.inquisitr.com

Cum partea cu dulciurile este, în general, cea mai delicată, am tot publicat rețete ca să demonstrez teoria expusă anterior. Astăzi, o rețetă simplă de clătite, atât de bune și de populare. Și vă garantez că sunt delicioase.

Timp de preparare: 20 min

Ingrediente:

– 4 ouă

– ¼ cană cu făină de migdale

– 1 linguriță esență de vanilie

– ¼ linguriță scorțișoară (opțional)

– 1 lingură de ulei de cocos extravirgin (pentru ungerea tigăii)

– 1-2 lingurițe îndulcitori fără zahăr (steviozidă, îndulcitori din monk fruit – fructe de călugăr, miere)

Mod de preparare:

Într-un bol mediu amestecați ouăle, făina de migdale, vanilia, scorțișoara și îndulcitorul. Amestecați până când ingredientele sunt perfect combinate, fără cocoloașe. Încălziți tigaia la foc mediu și ungeți tigaia cu uleiul de cocos. De aici, le faceți exact ca pe clătitele clasice. Pentru cei care nu au mai făcut: turnați ușor aluatul, rotind și înclinând tigaia ca să se distribuie uniform într-o crustă subțire. Coaceți-o până când devine aurie, apoi întoarceți-o pe partea cealaltă. De obicei, sunt suficiente 2 min pentru fiecare parte. Umpleți-le apoi cu ce vă place. Recomand iaurt și fructe de pădure, gem făcut în casă fără zahăr (prunele sunt ideale și iese gemul foarte dulce fără pic de îndulcitor, pe probate!), unt de arahide, cremă de ciocolată (găsiți AICI o rețetă sănătoasă și dietetică).

Poftă bună!

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.