Cremă de ciocolată delicioasă, sănătoasă și fără zahăr, deci nu îngrașă

Cea mai mare problemă ridicată de oameni, atunci când citesc articolele mele despre schimbat stilul de alimentație, este cea a dulciurilor. Și le spun mereu că măsura este cheia în toate și apropierea cât mai mare de simplu și natural. Cu cât un produs este mai procesat sau conține ingrediente procesate cu atât va fi mai nesănătos fiindcă va pierde din calitățile nutriționale ceea ce-l face, totodată, și să îngrașe tot mai mult, mai ales în sensul depunerii de grăsime în zonele problemă, în special abdomen.

Și tocmai pentru a vă arăta că există și rețete de dulciuri sănătoase, fără zahăr rafinat care să producă dependență și fără conservanți, prezint din când în când și exemple. Astăzi, cremă de ciocolată. Un deliciu.

sursa: pinterest.com

Ingrediente pentru 4 porții:
  • 1 avocado (pulpa)
  • ¼ ceașcă pudră de cacao neîndulcită
  • 6 curmale fără sâmburi
  • O ceașcă și ¼ de cremă de cocos
  • O linguriță de esență de vanilie (opțional)
Mod de preparare:

Puneți ingredientele în blender și amestecați-le la viteză mare timp de 1 minut. Puneți apoi crema de ciocolată în forme și țineți-o la frigider cel puțin o oră. Cu cât stă mai mult la frigider, cu atât va fi mai cremoasă. Când o mâncați, puteți să-i puneți deasupra fulgi de ciocolată, nucă de cocos sau fructe de pădure, după gust.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.