Cele 3 reguli de aur de care să nu le încalci când ții cură de slăbire

Slăbitul a devenit o preocupare foarte răspândită în zilele noastre și asta pentru că îngrășarea a devenit o problemă majoră. Cei mai mulți oameni, însă, se plâng că nu reușesc să țină cure de slăbire sau că se îngrașă la loc după ce le-au ținut. Cauza ambelor probleme, și a îngrășatului și a curelor ale căror rezultate nu ne țin prea mult, este, de fapt, aceeași și anume greșeli majore în alimentație.

sursa: cdn.inquisitr.com

De aceea e foarte important ca atunci când te decizi să alegi un plan de slăbit să fii foarte atent(ă) dacă îndeplinește anumite condiții esențiale, pentru ca efectele să fie de durată dar, mai ales, pentru a nu te alege cu probleme de sănătate, în urma acestei experiențe.

De fapt, ideea unei cure este să-ți schimbi modul de alimentație iar, după ce ai slăbit, planul general să rămână cam același doar să crești treptat aportul caloric. Este singura modalitate sănătoasă pe termen lung. Așadar iată

3 principii pe care trebuie să le respecte cura de slăbire

1. Nu te înfometa

Cea mai mare greșeală este înfometarea. Vei ieși mai slăbit(ă) în primul rând din punct de vedere al sănătății. Desigur că pe termen scurt va funcționa dar, pe termen lung, va duce la încetinirea proceselor metabolice și te vei trezi că va trebui să mănânci din ce în ce mai puțin pentru a nu te mai îngrășa.

Ideală este rețeta: puțin și des. Eu recomand 5 mese pe zi, 3 pricipale și 2 gustări. Astfel nu vei mai ajunge să mănânci pe fond de foame avansată și deci să mănânci mai mult decât ai de fapt nevoie.

2. Consumă calorii de bună calitate

Cele de calitate proastă vor îngreuna procesul de slăbire pentru că încetinesc procesele metabolice. Și aici intră, conform doctorului Menci: zahărul alb, glucoza, fructoza, siropurile de glucoză-fructoză, grăsimile rafinate şi artificiale, alcoolul, alimentele industriale care combină făinurile albe cu grăsimi rafinate de origine animală sau de origine vegetală, băuturile carbogazoase, conservele de legume şi carne şi produsele de tip fast-food.

Cheia unei cure de slăbire eficiente: așa-numitele alimente ce conțin calorii negative. Adică:  legumele, anumite fructe, peștele, carnea de pui sau de curcan si anumite lactate.

3. Nu elimina niciun element

Adică să conțină atât carbohidrați, proteine și grăsimi. Să fie cât mai diversă. Eliminarea grăsimilor, foarte populară în multe cure de slăbire, este o mare greșeală. Organismul are nevoie de ele, de cele de bune, desigur. Profesorul Mencinicopschi spune că 20% din aportul caloric zilnic trebuie să provină din grăsimi, pentru a fi sănătos.

Un alt principiu al unei game largi de cure presupune eliminarea carbohidraților, pe ideea că nu fac parte din seria macronutrienților, îngrașă și oricum se poate trăi fără ei. Sunt, însă, aducători de fibre, care reglează digestia plus că organismul îi va cere iar eliminarea lor va produce mari frustrări și îngrășare rapidă cât vei ceda tentației. Ideea, însă, e să-i mănânci pe cei de calitate. Adică făinoase din făină integrală, nu albă. O liste pe categorii a surselor sănătoase de proteine, grăsimi și carbohidrați găsiți AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.