Top 8 alimente “proaste” pentru siluetă și sănătate

Există o serie de alimente, din păcate consumate pe scară largă, care nu doar că te îngrașă, nu-ți oferă nicio valoare nutritivă, dar chiar îți mănâncă din vitaminele și mineralele obținute din cele sănătoase și te împiedică să le asimilezi. Iată o listă:

sursa: pinterest.com

1. Carnea procesată și de tip fast-food

Adică mezeluri, cârnați din comerț și toată seria de preparate frumos ambalate care te atrag în galantare. Sunt pline de grăsimi nesănătoase, care se transformă în colesterol deci cresc riscul de boli cardio-vasculare, și de conservanți, coloranți și alte chimicale.

Nu mai vorbim despre produsele de tip fast food care presupun combinarea mai multor asemenea alimente pline de grăsimi nesănătoase și chimicale. Ele fiecare în parte reprezintă bombe calorice, asocierea fiind un adevărat dezastru.

2. Produsele de tip-junk food

Aici intră tot felul de biscuiți, chips-uri, pufuleți etc. Sunt și ele pline de grăsimi saturate și zaharuri care duc nu doar la boli cardio-vasculare și îngrășare dar mai dau și dependență, în cazul zaharurilor. Am vorbit AICI despre efectele nocive la zahărului rafinat, modul prin care dă dependență și crește pofra de mâncare dar și care sunt alternativele sănătoase.

3. Produsele de patiserie

Tot pline de zaharuri și grăsimi nesănătoase, cu încărcătură glicemică mare, fiind făcute din făină albă, plus că sunt surse de calorii goale, cum le spune profesorul Mencinicopschi. Lipsa nutrienților duce la îngrășare dar, mai rău, și la diabet și complicații cardio-vasculare.

4. Produsele de cofetărie

Au conținut mare de zahăr, sunt făcute cu făină albă, despre care spuneam că are încărcătură glicemică foarte mare, și cele mai multe conțin și o grămadă de conservanți sintetici. Te vor îngrășa și, din ce le mănânci, din ce ți le vei dori mai mult.

Caută variantele sănătoase, din seria fără gluten, raw-vegan, cât mai simple, făcute din fructe, fără faină albă sau zahăr rafinat, sau în doze decente.

5. Laptele în exces

Laptele este o sursă importantă de calciu dar, consumat în exces, efectul va fi invers: adică de spălare a calciului din oase. Am vorbit pe larg despre asta, despre produsele lactate sănătoase și felul în care trebuie consumate, în articolul pe care îl puteți citi AICI.

6. Cafeaua în exces

Îți dă energie dar, în exces, duce la stări de oboseală și efectiv “spală” vitaminele și mineralele din organism, în special calciul. Alternativa sănătoasă este ceaiul verde, despre ale cărui beneficii multiple am scris AICI.

7. Grăsimile rele și prăjelile

Prin prăjire, transformi și cel mai sănătos aliment într-unul nociv, pentru că îl încarci cu grăsimi nesănătoase. De asemenea, folosirea uleiurilor bogate în grăsimi saturate este la fel de nocivă. Folosiți, în schimb, uleiuri exotice, de măsline extravirgin, de pin, cânepă, in etc.

8. Alcoolul

În special cel de proastă calitate îți mănâncă vitaminele A și B. Plus că te îngrașă. Recomandat este vinul roșu de calitate, 150 de ml pentru femei, 300 de ml în cazul bărbaților.

Toate acestea, pe lângă faptul că nu ne aduc niciun element benefic, de care are nevoie organismul pentru a funcționa corect, ne mai și consumă rezervele de vitamine, magneziu și crom.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.