5 trucuri ca să mănânci cât vrei fără să te îngrași

Vrei să slăbești dar nu reușești să ții cură de slăbire? Sau să ai o siluetă frumoasă dar ideea de restricții te deprimă. Știu exact cum este. Ani la rând am vrut să slăbesc dar nu puteam fiindcă mintea mea respingea și simpla idee de dietă.

 

Există, însă, lucruri simple pe care oricine le poate face care te vor ajuta să slăbești sau să ai o siluetă frumoasă fără ca măcar să-ți impui să mănânci mai puțin. În unele cazuri se va întâmpla chiar să mâncați mai mult! Cum așa? Simplu. Dacă mănânci puțin și prost te îngași iar dacă te subalimentezi organismul își încetinește procesele metabolice ca să se apere și începe să depună grăsimi.

Iar partea cea mai bună este că nici nu veți pune la loc kg fiindcă, ușor, ușor, veți ajunge să nu mai puteți trăi altfel, va deveni un stil de viață.

1. Bea mai multă apă

Obișnuiește-te să bei mai multă apă. Eu îmi încep întotdeauna ziua cu o cană de 400 de ml de apă pe stomacul gol, imediat ce mă trezesc, înainte de a face orice altceva. Bea multă apă și pe parcursul zilei. Organismul tău va funcționa mai bine dacă este hidratat corespunzător.

În plus, când ți se face foame, bea mai întâi niște apă și așteaptă măcar jumătate de oră. E posibil să constați că, de fapt, îți era sete nu foame și ai interpretat greșit semnalele transmise de corpul tău.

Iar, când știi că urmează să te așezi la masă, bea apă cam cu jumătate de oră înainte. Îți va mai tăia senzația de foame, stomacul nu va mai fi la fel de gol și vei mânca mai puțin.

2. Mănâncă încet și pune-ți porții mici

În primul rând, încearcă să mănânci încet, adică să nu-ți umpli gura și să mesteci pe îndelete. Vei vedea că te vei sătura mai repede și cu mai puțină mâncare. Și pune-ți porții mici, poți oricând să te ridici să-ți mai iei una. Avem inconștient tendința de a termina tot din farfurie.

Uită-te, de curiozitate, pe regulile și lista mea de alimente pe care le găsești AICI. Poate încerci să aplici măcar unele dintre ele, încetul cu încetul.

3. Mănâncă puțin și des

Asta e cheia unei alimentații corecte și a unei siluete de vis fără efort. Mănâncă neapărat dimineața, apoi la distanță cam de 3 ore. Astfel, niciodată nu vei mânca pe fond de foame avansată deci nici nu te vei îndopa.

4. Înlocuiește ingredientele din mâncărurile preferate cu unele mai sănătoase

Nu spun să renunți la paste sau la sarmale. Dar poți, de exemplu, sarmalele să le faci din carne slabă și orez negru, brun sau basmati iar pastele să fie integrale.

De asemenea, încearcă să mănânci doar carne slabă. Aici nu prea ai restricții pentru că proteinele necesită mai mult efort din partea organismului pentru a fi descompuse. Atenție însă la combinații. Le găsești pe toate AICI, într-un tabel simplu de citit și aplicat.

5. Alimentele-minune care intensifică arderile

Ananasul crud, ardeii iuţi, pătrunjelul sau ceaiul verde sunt doar câteva exemple. Ai grijă să le adaugi în regimul tău zilnic.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.