4 pași obligatorii când alegi cura de slăbire ca să slăbești sănătos și eficient

Fie că vrei să dai jos 2-3 kg sau mult mai multe, este extrem de important să te gândești foarte bine înainte de a alege cura de slăbire pe care o vei urma și asta pentru că o dietă necorespunzătoare îi poate afecta serios sănătatea, uneori chiar iremediabil. În cel mai bun caz, doar te vei îngrășa la loc, lucru care te va frustra teribil.

sursa: pinterest.com

Ce trebuie să faci când te-ai decis să slăbești

1. Consultă un medic

Dacă ești supraponderal(ă) cel mai bine este să consulți un medic înainte de a te apuca de cură de slăbire. Și aici mă refer la medici specialiști în probleme de nutriție, e posibil chiar să fie nevoie să mergi la un endocrinolog, nu la diverși trâmbițați specialiști care-și dau cu părerea pe bani mulți sau nutriționiști cu un curs făcut pe nu știu unde.

Greutatea excesivă vine în mod cert măcar cu dezechilibre metabolice iar variațiile de greutate, de asemenea, îți influențează metabolismul.

2. Nu crede în minuni

Adică în cure care promit rezultate spectaculoase practic peste noapte, în prafuri, ceaiuri sau alte tâmpenii de genul ăsta. Îți vei face mai mult rău. Dacă nu te-ai îngrășat peste noapte, cum ți se poate părea sănătos să slăbești atât de repede?

3. Nu alege curele extreme

Gen mono-aliment, hipo-calorice sau care elimină complet vreunul dintre nutrienți. Corpul tău are nevoie și de glucide și de proteine și de carbohidrați. Desigur că în proporții diferite dar ai nevoie de toate. Dacă-ți privezi organismul de ceva ce are nevoie, în mod logic se va produce un dezechilibru. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-ți dai metabolismul peste cap.

Așadar, alege o cură echilibrată. Este singura variantă câștigătoare pe termen lung.

4. Slăbește fără să ții cură

Dacă nu ești caz patologic, este varianta pe care ți-o recomand. În acest caz, cu siguranță, singura problemă este că nu mănânci ce și când trebuie. Nu trebuie decât să renunți la alimentele care te îngrașă și care sunt nesănătoase și să-ți faci un program regulat și așezat: adică să mănânci de 5 ori, 3 mese principale și 2 gustări. După cum vezi, nu se pune problema să mori de foame. Suntem adulți raționali, nu copii alintați. E doar chestie de voință să faci ceea ce e bine pentru tine.

Alimentele permise și regulile slăbitului sănătos le găsești AICI. Și bea multă apă! Este o regulă esențială nu doar dacă vrei să slăbești. Este cel mai simplu și cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru sănătatea ta.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.