Fructul-minune al verii: 7 beneficii pentru siluetă și sănătate

V-am mai îndemnat să profitați de vară pentru că vine cu alimente cu adevărat minune din punct de vedere nutrițional dar și pentru siluetă. Avantajul în a mânca fructele și legumele de sezon este că le puteți găsi pe cele crescute în condiții cât mai naturale, fără tot felul de chimicale, unele fiind adevărate otrăvuri. Desigur că e bine să găsiți și o sursă de încredere.

sursa: www.pinterest.com

Revenind la alimentele-minune ale verii, în top, sus de tot, se află pepenele roșu. E adevărat că are și un conținut ridicat de fructoză dar, dacă îl mâncați corect, adică în prima parte a zilei, doar în combinație cu alte fructe, ca mic dejun sau gustare, la distanță de 2 ore de orice altă masă, nu trebuie să vă faceți griji că vă îngrășați. Dimpotrivă. Vă va ajuta să slăbiți. Așadar iată

7 beneficii ale consumului de pepene roșu

1. Te ajută să slăbești

Voi începe fix cu asta, dacă tot am vorbit despre temerea că îngrașă. Partea bună la pepene e că are puține calorii, 30 la 100 de grame, dar foarte mulți nutrienți absolut esențiali pentru organism: vitaminele A, B6, C, E, acid folic, potasiu, calciu, cupru, fier, zinc, magneziu și, alături de roșii, este o importantă sursă de licopen, unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură. Carențele de nutrienți vor duce la apariția poftelor pentru anumite gusturi, sărat, dulce, grăsimi, sau la creșterea apetitului ceea ce, desigur, duce și la îngrășare.

Pe de altă parte, pepenele este o sursă importantă de fibre, deci reglează digestia și ajută la păstrarea sănătății tractului digestiv. Este sățios și un bun diuretic, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor.

Având apă în proporție de peste 90%, ajută la hidratarea organismului. Deshidratarea, așa cum v-am mai spus, duce, din nou, la creșterea apetitului dar și la disfuncții pentru că fiecare celulă a corpului are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător.

2. Aliat important împotriva celulitei

Asta datorită aportului ridicat de antioxidanți și a efectului antiinflamator al colinei pe care o conține din plin. Iar celulita este tot un proces imflamatoriu.

3. Combate procesele de îmbătrânire

Îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism și, așa cum am spus și la punctul anterior, pepenele vine cu un conținut ridicat de antioxidanți.

4. Reduce riscul de boli cardio-vasculare

În special datorită licopenului și a celorlalți antioxidanți dar, în plus, pepenele conține citrulină, un aminoacid folosit de rinichi pentru sintetizarea argininei, un alt aminoacid care previne acumularea de grăsime pe vasele de sânge și cu un rol important în sănătatea sistemului circulator.

5. Reduce inflamațiile, combate durerile musculare și întărește sistemul osos

Licopenul, calciul și magneziul sunt foarte importanți pentru un sistem osos puternic, despre colină și efectul său de reducere a inflamațiilor am vorbit și la punctul despre celulită, în plus citrulina, pe lângă beneficiile asupra sistemului circulator, fiind aminoacid, este folosită de organism în refacerea fibrei musculare după efort și în dezvoltarea acesteia, având și efect analgezic, deci de reducere a durerilor.

6. Te ajută să ai o piele frumoasă și sănătoasă

Cu așa un aport ridicat și complex de nutrienți și antioxidanți, nici nu e de mirare că există acest punct. Hidratarea este esențială pentru piele, v-am mai spus de nenumărate ori, despre vitamina A cu siguranță ați mai auzit că are efecte minune asupra pielii iar vitamina C este folosită de organism pentru a produce colagen, elementul esențial pentru elasticitatea pielii.

7. Îmbunătățește potența

În sfârșit un punct special pentru bărbați. :)) Mă rog, și pentru femei că doar ele beneficiază de el. :)) Explicația este simplă și logică. Problemele sistemului circulator stau foarte des la baza disfuncției erectile. Așadar, acest punct este o consecință firească a celui legat de efectele asupra sistemului cardio-vascular, desigur. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.