6 gustări delicioase pe care le poți mânca și după 8 seara

Știm cu toții regula că nu trebuie să mai mâncăm cam cu 4 ore înainte de culcare. Dar ce facem atunci când nu o putem respecta? Încercăm să mâncăm ceva care să-i facă bine organismului, să nu îngreuneze digestia și să nu îngrașe. Și, din fericire, există asemenea variante. Iată 6 extrem de delicioase:

sursa: www.pinterest.com

1. Floricele de porumb

Popocornul sau, pe românește, floricelele de porumb nu sunt alimente interzise. Ba dimpotrivă. Au multe calități. Important este să le gătiți corespunzător: adică să aveți grijă la uleiul folosit, să fie unul rezistent la temperaturi înalte și să evitați aromele artificiale și aducătoare de multe calorii. Deci simple și să le faceți acasă, de preferință.

2. Iaurt grecesc

L-am pus pe mai multe liste fiindcă este absolut minunat: este gustos, bogat în proteine și sărac în glucide iar cele mai multe variante nu au conținut prea mare de grăsime.

3. Ciocolată neagră

Cu un conținut de cacao de minimum 70%. Am mai vorbit despre efectele ei benefice. Este foarte sățioasă și bogată în antioxidanți, ca să enumăr doar două.

4. Ovăz

Chiar dacă nu este un aliment obișnuit în bucătăria românească, este foarte gustos și extrem de bogat în fibre, responsabile cu sănătatea tractului digestiv.

5. Hummus

Recomandabil cu stiksuri din țelină. Este extrem de gustos, sățios și bogat în fibre.

6. Fructe de pădure

Am mai spus și în alte articole că sunt absolut minunate. Au aport caloric scăzut dar extrem de mare în antioxidanți, vitamine și minerale și, spre deosebire de alte fructe, cel de zahăr e minim.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.