Cele mai simple 3 lucruri pe care să le faci dacă vrei să slăbești

Vrei să slăbești dar nu te poți reculege să te apuci să ții cură de slăbire sau nu ai neapărat o problemă cu greutatea dar ai colăcei în jurul taliei sau abdomenul tău nu arată așa cum ți-ai dori, chiar dacă faci exerciții. Pentru toate aceste cazuri există câteva soluții extrem de simple.

sursa: pinterest.com

1. Mănâncă separat

Cea mai mare greșeală a alimentației din ziua de azi este că amestecă foarte multe alimente. Fie că vorbim despre mâncarea gen fast food-șaorma sau de obiceiul prost de a mânca 2 feluri de mâncare și desert la aceeași masă.

Organismul se vede bombardat cu o multitudine de compuși total diferiți unul de celălalt pe care trebuie să-i digere în același timp. Imaginează-ți că și tu trebuie să mergi pe bicicletă, să schimbi un bec și să rezolvi și o ecuație în același timp. Chiar dacă fiecare în parte e floare la ureche, treaba se complică enorm dacă trebuie să le faci în același timp.

Așadar, dacă alegi să mănânci la prânz o supă cremă cu crutoane, nu-ți mai lua și o friptură. Mănâncă puțin, des și separat. Dacă iei 5 mese pe zi în loc de 3, vei observa chiar că vei mânca mai puțin dar vei avea mai multă energie.

Desertul, fie că e vorba despre ceva dulce sau despre fructe, se mănâncă separat, la distanță de 2 ore de orice masă și în prima parte a zilei, nu seara.

2. Carbohidrații consumă-i în prima parte a zilei, seara doar proteine

Carbohidrații sunt surse de energie mare dar cu eliberare instantanee și care se consumă repede. În mod logic, trebuie să și consumi într-o activitate energia respectivă, altfel organismul o va folosi pentru a face depozite. De grăsime, desigur, doar nu de mușchi. :))

Deci, pe lângă faptul că trebuie să mănânci carbohidrați de calitate, adică din făină integrală în loc de albă etc, găsiți AICI o listă pe categorii, surse sănătoase de carbohidrați, proteine, glucide, ideea e să-i consumați dimineața și în prima parte a zilei, când aveți și activitate intensă, nu seara, când urmează să mergeți la culcare.

Pentru descompunerea proteinelor, organismul depune mai mult efort. Asta are două efecte foarte tari: de pe o parte, presupune să consume mai multe calorii în acest proces, pe de altă parte, procesele metabolice se intensifică.

Deci, la cină, mâncați carne slabă, pui, curan, vită, pește, chiar și porc dar nu ceafă, la grătar sau cuptor, cu salată și garnitură de legume coapte, pe grătar sau înăbușite.

3. Renunță la sosuri

De brânză, dressinguri la salate, ketchup sau cu atât mai mult la tot felul de prostii la cutie sau tub pe care le puneți pe mâncarea de tip fast food. Este o schimbare mică dar care, veți vedea, va avea efecte uriașe asupra siluetei voastre. În primul rând pentru că va elimina combinații proaste de alimente care duc la îngrășare și apoi pentru că multe sosuri abundă în grăsimi nesănătoase și zaharuri. Deci bombe calorice fără niciun aport de nutrienți necesari organismului. Adică acele calorii goale despre care am mai vorbit. Plus tone de conservanți și E-uri.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.