Cea mai bună metodă ca să slăbești, să fii sănătos și să nu te mai îngrași

O siluetă frumoasă nu este doar o chestie de estetică ci, în primul rând, e un semn de sănătate. Desigur că aici vorbesc despre cazul general. Bineînțeles că și persoanele slabe se pot îmbolnăvi dar ai mai multe șanse să fii sănătos dacă mănânci cu cap, îi dai organismului nutrienții de care are nevoie și mai faci și măcar un minimum de mișcare.

Preocuparea pentru slăbit este una tot mai răspândită, mai ales de când obezitatea a devenit o problemă majoră în țările dezvoltate. Cum nutriția nu este matematică, și când vine vorba despre cure de slăbire lucrurile sunt foarte complicate, pentru că îți poți da peste cap metabolismul încetinindu-l, lucru care te va aduce în situația că vei mânca mai puțin decât înainte de cură și să te îngrași mai repede.

Tocmai de asta cea mai eficientă metodă de a slăbi este să-ți intensifici arderile metabolice. Iată ce poți face pentru asta:

1. Bea apă

Am mai explicat că absolut fiecare celulă și fiecare proces din organism are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Deci și cele metabolice. Desigur că vor funcționa și dacă nu vă hidratați, dar nu eficient iar apoi vor apărea și alte probleme. Nimic în viață nu rămâne neplătit. Nu când vine vorba despre sănătate. Un adult trebuie să bea în jur de 2-2.5 litri de apă sau ceai pe zi, mai mult în caz de activitate fizică intensă sau temperaturi ridicate.

2. Organizează-ți programul de mese și nu te înfometa

Dimineața, organismul așteaptă să fie alimentat fiindcă urmează să aibă activitate o zi întreagă. Dacă nu primește combustibil, va intra în modulul de avarie, își va încetini procesele și se va apuca de făcut provizii sub formă de grăsime exact în zonele în care vă doriți mai puțin. Dacă ne-ar crește sânii, cu siguranță nu ne-am supăra noi femeile. :))

Un program organizat cu 3 mese principale și 2 gustări, va trezi la viață organismul și-l va face să ardă grăsimi. De asemenea, trebuie să mâncați cu logică. E normal să vă alimentați mai mult în prima parte a zilei, când urmează multă activitate deci aveți nevoie de energie, și mai puțin seara, când veți intra în repaos și veți merge la culcare.

O dietă hipocalorică, adică bazată pe înfometare, va declanșa din nou mecanismul de autoapărare pe care l-am descris mai sus. Dacă mâncați ce trebuie, nu calorii goale, adică fără valoare nutrițională și tone de zahăr, nu vă veți îngrășa. Dimpotrivă. Puteți consulta AICI lista mea de alimente pentru a vă face o idee despre ce înseamnă să mănânci deștept. Menționez că eu mănânc mult, de 5 ori pe zi, și nu par în pericol să mă îngraș.

3. Introdu în dietă alimentele care stimulează metabolismul

O listă și toate explicațiile necesare am dat AICI.

4. Fă mișcare și crește-ți masa musculară

Adică pune-ți sângele în mișcare, cum se spune din bătrâni. Și o mașină, dacă stă nefolosită, se strică și ruginește. Dacă ți-e teamă de febra musculară sau că leșini după 2 metri în pas alergător, începe prin a transforma activități zilnice în moduri de a te mișca mai mult. Am detaliat cum AICI.

Apoi începe să te antrenezi în casă, unde nu te vede nimeni dacă gâfâi. 🙂 Antrenamentul următor este excelent pentru asta.

Următorul pas este să crești masa musculară pentru că aceasta are nevoie de mai multă energie deci și organismul își va intensifica procesele pentru a o satisface. Fă, mai întâi, antrenamente funcționale cu propria greutate, cum e cel de mai jos

Apoi adăugă greutăți la exerciții. Nu-ți face griji că vei ajunge să arăți ca un culturist. Nici nu bănuiți câtă muncă și restricții alimentare stă în spatele formei lor fizice. Credeți-mă, suntem departe de pericol. 🙂

5. Nu te priva de somn

Este timpul de care are nevoie corpul pentru a se reface. Dacă nu-l are, va începe din nou să se apere. E simplu. Indicat este ca un adult să doarmă 6-8 ore pe noapte, de preferință în intervalul orar 22-6.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.