Alimentele care fac minuni pentru sănătate și care pot fi mâncate la orice oră

Dumnezeu ne-a lăsat în natură tot ce avem nevoie pentru o sănătate de fier. Iar fructele și legumele nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică fiindcă sunt surse neprețuite de vitamine și minerale.

sursa: www.theguardian.com

Dintre acestea, o categorie aparte o reprezintă cea a fructelor roșii, iar aici includ și acele fructe de pădure care nu sunt neapărat roșii ci au culori mai închise cum ar fi afinele sau coacăzele. Deci mă refer la zmeură, căpșuni, cireșe, vișine, rodii și orice alte fructe asemănătoare vă vin în cap.

Reprezintă o categorie aparte fiindcă sunt extraordinar de bogate în vitamine, minerale, antioxidanți, în special licopen, un antioxidant extrem de puternic.

Top 5 beneficii ale fructelor roșii pentru sănătate și siluetă

1. Încetinesc procesele de îmbătrânire

Sunt mai bogate în antioxidanți decât orice alte fructe sau legume. Cum îmbătrânirea este rezultatul proceselor de oxidare din organism, legătura este evidentă.

2. Aliați importanți în combaterea celulitei

Antioxidanții combat procesele inflamatorii, așa cum este și celulita. Plus că stimulează circulația sangvină și limfatică, ajutând astfel la reducerea stratului adipos.

3. Puternic energizante

Datorită conținutului mare de vitamine și minerale, nutrienți de care orice organism are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător.

4. Ideale în cura de slăbire

Sunt, de asemenea, o importantă sursă de fibre, responsabile cu reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, au aport caloric și de zahăr foarte scăzut, un argument în plus când vine vorba de cură de slăbire.

5. Multiple beneficii pentru sănătate

Reglează sistemul digestiv, pe cel cardio-vascular, plus că, fiind bogate în vitamina A și licopen, asigură o piele frumoasă dar ajută și la păstrarea sănătății ochilor.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.