Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci noaptea dacă nu vrei să te îngrași

Bine e să mâncați cu 4 ore înainte de culcare. De la această masă până vă culcați, să beți doar apă sau ceai. Ăsta e cazul ideal, din mai multe motive. Acum, însă, nu discutăm cazul ideal pentru că viața nu este ideală. Cei mai mulți mănâncă dezorganizat și ajung seara lihniți de foame. Eu, una, nu pot adormi înfometată deci știu cum e.

Cum nu sunt aici ca să vă țin lecții ci încerc să vă ajut să vă fie puțin mai ușor sau mai bine, după ce v-am spus ce puteți mânca noaptea fără să vă îngrășați, găsiți pe acest blog la categoria Nutriție mai multe articole pe temă, am zis că v-ar ajuta și o listă cu ce să NU mâncați noaptea ca să nu vă îngrășați. Pe principiul că, dacă nu aveți prin casă alimentele recomandate de mine, să știți cum s-o luați prin excludere și să ieșiți la liman cu ce aveți. 🙂 Adică:

1. Covrigei, biscuiți, ronțănele, chipsuri, dulciuri

Și orice altceva vă vine în minte pe temă. Pe astea nu e bine să le mâncați în general, cu atât mai puțin noaptea când vă pregătiți de mers la culcare deci nici nu urmează o activitate intensă în care să consumați aceste calorii goale care oricum sunt nesănătoase. Excepție, din seria dulciurilor, face ciocolata neagră, cu peste 70% cacao adică.

2. Fast food

Este o mâncare grea, plină de grăsimi nesănătoase și din seria caloriilor goale, la fel cu cele enumerate la punctul 1. Deci, pe lângă argumentele de mai sus, adăugați și faptul că vă îngreunează digestia, fiind vorba, în general, de amestecuri de alimente foarte greu digerabile.

3. Fructe

Conțin multă fructoză și sunt digerate destul de greu. Din acest motiv fructele se mănâncă în prima parte a zilei și separat de alte alimente, la distanță cam de 2 ore de orice altă masă. Sunt foarte sănătoase și nu afectează silueta cât timp sunt consumate corect și cu măsură.

4. Alimente grase

Din aceleași motive enumerate la punctele 1 și 2.

5. Sarmale, ardei umpluți sau alte mâncăruri gătite de gen

Sunt amestecuri greu digerabile și conțin grăsimi. Ideea e că, dacă n-aveți ce face și trebuie să mâncați noaptea, alegeți ceva ușor, simplu și doar atât cât să vă potoliți foamea încât să adormiți. Gen o proteină din carne slabă, un iaurt, legume.

6. Carbohidrați

Din seria făinoaselor, pâine etc. Carbohidrații sunt cei care dau energie rapid și care nu ține mult timp. Din acest motiv trebuie consumați atunci când aveți activitate intensă. Cu siguranță nu aveți nevoie de energie înainte să mergeți la culcare.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.