4 lucruri simple pe care să nu le mai faci de mâine dacă vrei să slăbești

Câteodată, să slăbești, cel puțin până la o anumită limită, e mai ușor decât pare fiindcă, de foarte multe ori, îngrășarea nu e provocată neapărat de cantitatea de alimente mâncată ci de câteva greșeli banale în felul ÎN CARE sunt mâncate acestea.

sursa: www.theguardian.com

Deci eliminarea acestor deficiențe de dietă va duce și la scăderea în greutate. Și asta pentru că, așa cum am mai spus, prea rar alimentele îngrașă ele în sine, ci mai degrabă faptul că le mâncăm prost. Desigur că aici mă refer la alimentele simple, nu la tot felul de chipsuri și alte bombe calorice care, pe deasupra, nu au niciun aport nutrițional. Iată așadar

Top 4 greșeli în felul în care mâncăm alimentele

1. Adăugarea de sosuri

Este o adevărată modă adăugarea de sosuri de brânză, maioneză sau, mai rău, de ketchup din comerț la salate sau carne. Acestea sunt adevărate bombe calorice și de grăsimi iar cele din comerț mai conțin și mulți conservanți.

2. Crutoane la supele, ciorbele și salatele care conțin și proteine

Aici intervine deja celebra problemă a amestecării carbohidraților cu proteinele,  combinație care îngrașă. În plus, crutoanele, ca orice alt produs deshidratat, conțin o cantitate mai mare de calorii în același volum decât produsul respectiv în forma sa nedeshidratată. Desigur pentru că, prin deshidratare, aportul caloric se păstrează dar alimentul pierde din volum. Așa că vom mânca o cantitate mai mare.

Deci nu adăugați crutoane la decât la ciorbe, supe sau salate care conțin exclusiv legume. În niciun caz carne sau pește. De preferat, nici dacă au ouă sau brânză.

3. Amestecarea mai multor feluri de amidonoase

Adică fasole, linte, cartofi, orez, produse făinoase. Amidonoasele nu e bine să fie combinate între ele și nici cu proteine. Doar cu legume.

4. Amestecarea mai multor feluri de proteine

Amestecarea mai multor feluri de proteine va îngreuna digestia, în condițiile în care proteine oricum sunt mai greu descompuse de organism. Consumarea lor va duce la o intensificare a metabolismului însă nu trebuie amestecate fiindcă sunt digerate de enzime diferite, la viteze diferite și în moduri diferite. În special asocierea lactate-carne este foarte proastă din cauza cazeinei din lapte care va forma practic un înveliș în jurul cărnii, făcând-o greu de digerat. Explicația îi aparține profesorului Gheorghe Mencinicopschi, specialistul în nutriție în care eu am cea mai mare încredere.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.