Este sau nu bună “dieta de balerină”

Eu citesc presa. Mă rog, impropriu zis presă. Citesc site-uri. De toate felurile, din toate domeniile. Așa că mă întâlnesc în fiecare zi cu multe mizerii și multe manipulări. Și am văzut aseară un titlu: “Dieta de balerină. Scapă de un kg pe zi și transformă-ți corpul peste noapte”.

Prima reacție: “Doamne ferește!” Și așa m-am decis să inaugurez o serie de articole în care să vorbesc despre cretinismele care circulă pe net, în special cele legate de nutriție și mișcare. Doar asta este tema blogului. Iar dieta de balerină se califică perfect pentru postarea de inaugurare.

sursa: www.dailymail.co.uk

Să începem cu titlul. Nici nu e nevoie să trecem mai departe. Și să-l analizăm ca la examenul de admitere la liceu.

“Dietă de balerină”

Stop. Atât ar trebui să fie suficient ca să-l dai naibii de link și să te duci pe site-uri serioase, doar dacă, desigur, nu ești doar curios(oasă) ce mănâncă o balerină, deși mă îndoiesc sincer că ți-ar satisface riguros și această curiozitate. Altfel, dacă doar încerci să-ți imaginezi ce presupune viața unei balerine, nu zic să te fi și documentat pe temă, reacția instantanee este: “dar cine naiba își dorește așa ceva?”. A fi balerină este una dintre cele mai grele și mai drastice vieți pe care le poate duce cineva. Cu efecte majore asupra organismului. Nu mai vorbim despre câtă mișcare fizică fac.

Eu respect balerinele și mă fascinează. În consecință, urmăresc activitatea câtorva dintre ele. Și ei. 🙂 Dincolo de frumusețea și de grația lor, se ascunde multă muncă, determinare și durere. Așa arată, de fapt, o balerină:

sursa: www.reddit.com

Cât despre dieta lor, puteți doar să vă imaginați că nu include șaorma cu de toate. Și în niciun caz eu una n-o recomand unei persoane obișnuite. Dar să trecem mai departe cu analiza.

“Scapă de un kg pe zi”

Cui i se poate părea sănătos așa ceva? Și despre ce perioadă vorbim? 30 de kg într-o lună, de exemplu? Și unde ai senzația că ajungi, mai departe de spital? Am mai zis de un milion de ori dar, văzând numărul de accesări al articolului cu pricina, simt nevoia să repet: nicio minune nu rămâne neplătită. Nu când vine vorba de nutriție. Iar prețul este unul, zic eu, mult prea scump ca să merite să arăți bine o noapte, în rochia de revelion. N-ai pus 30 de kg într-o lună. Fii om normal și nu-ți propune să le dai jos în timpul ăsta.

Singura cale sigură, sănătoasă și de durată pentru a slăbi este curățarea modului de alimentație și o dietă echilibrată. Singura deșteaptă. Și să revenim la analiză.

“Transformă-ți corpul peste noapte”

Numărul 1: ți-l transformi, dar poate că te mai interesează și în ce. Cel puțin, ar trebui. Să ajungi o anemică și să nu fii în stare să duci o cană de apă la gură nu mi se pare un ideal de frumusețe. Cât despre sintagma “peste noapte”, am vorbit despre asta la punctul anterior. Nu mai reiau. Concluzia, așadar, este, citez din Mircea Badea într-o postare “1 sfat pentru un abdomen plat”: lăsați fandoseala.

La final, să o mai admirăm pe balerina de mai sus, Misty Copeland și să nu le invidiem prea tare. 🙂 Muncesc și plătesc mult de tot pentru tot ce obțin. 🙂

sursa: instagram.com

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.