Top 5 alimente care n-ar trebui să lipsească din alimentația nimănui

Pentru că sunt extrem de bogate în vitamine și minerale, deci esențiale pentru sănătate dar și pentru a fi supli, fiindcă sănătatea și silueta merg mână-n mână de obicei.

sursa: pinterest.com

Aportul de nutrienți este esențial pentru imunitate plus că, dacă organismul are tot ce-i trebuie, nici nu vom simți poftă de mâncare exagerată sau pentru anumite gusturi. Așa cum am explicat pe larg AICI, poftele pentru anumite alimente și apetitul ieșit din comun sunt semne de carențe de nutrienți în organism iar satisfacerea lor nu va duce decât la agravarea problemei.

1. Peștele oceanic și fructele de mare

În primul rând fiindcă sunt foarte bogate în acizi grași esențiali Omega 3 care fac minuni pentru sistemul cardio-vascular, cel nervos dar aceste grăsimi sănătoase ajută și la scăparea de stratul inestetic de grăsime din zonele problemă. Fructele de mare, în special, sunt sursă excelentă de vitamina B12 dar și magneziu, fier, potasiu, zinc.

2. Fructele de pădure

Sunt surse de mulți antioxidanți, iar aceștia sunt cei care combat toate procesele de îmbătrânire din organism. Conțin și multe substanțe care combat procesele inflamatorii, așa cum este și celulita. Sunt foarte bogate în vitamina A, complexul de vitamine B dar și substanțe bactericide, cum sunt acidul citric și acidul benzoic, ce funcționează ca antiseptici.

3. Ouăle

Despre multiplele calități extraordinare pe care le au ouăle am vorbit pe larg AICI. Pe scurt, conțin, printre altele, vitaminele B6, B12, D, E, sodiu, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, fier, acid folic  și caroten, excelent pentru piele.

4. Nucile

Așa cum am explicat pe larg AICI, sunt surse excelente de grăsimi sănătoase, esențiale pentru sistemul nervos, dar complexul de nutrienți pe care îl aduc au efect de remineralizare a organismului.

5. Verdețurile

Sunt printre cele mai bogate alimente în vitamine: A, complexul B, C, D, E, K, dar și minerale, printre care seleniu, zinc, fosfor, cupru, acid folic, potasiu, calciu, magneziu și fier. De asemenea, sunt surse excelente de antioxidanți, adică vă ajută să vă mențineți tinerețea mai mult timp.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.