Alimentul săptămânii – De ce e bine să-l mănânci în fiecare zi

Am văzut că vă interesează să aflați despre beneficiile fiecărui aliment așa că am decis ca acest tip de articol să devină săptămânal. Astăzi vă voi vorbi despre unele dintre alimentele mele preferate, pe care eu le consum în fiecare zi, ca atare sau sub formă de unt.

POZA NOUA BLUG

Mă refer la nuci și nu doar la cele clasice, care cresc la noi în copacul cu același nume, ci la toată gama: nuci braziliene și pekan, caju, migdale, fistic, alune etc. Mediafax citează un studiu făcut de The Imperial College London care spune că nucile, consumate zilnic, ar reduce cu 30% riscul de boli de inimă, cu 40% pe cel de diabet, cu 22% pe cel de moarte prematură și cu 15% pe cel de cancer.

Acum, partea asta cu cancerul mă face să fiu circumspectă cu privire la acest studiu despre care nu știu mai multe decât am citit pe Mediafax dar m-am folosit de prilej ca să vă încurajez să mâncați nuci pentru că sunt, într-adevăr, foarte sănătoase. Iată de ce.

5 beneficii ale consumului de nuci

sursa: rebeldietitian.us

sursa: rebeldietitian.us

1. Îmbunătățesc digestia

Datorită conținutului mare de fibre. Deci, în cantități moderate, de fapt te ajută să slăbești. Nu mai vorbim că sunt bogate în proteine pentru care organismul depune mai mult efort să le descompună decât pentru carbohidrați, de exemplu.

2. Detoxifiază

Îmbunătățesc procesele metabolice și circulatorii iar migdalele ajută la eliminarea metalelor grele din organism.

3. Încetinesc procesele de îmbătrânire

Fiindcă sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special vitamina E, dar și de  vitamina C. Conțin și vitamina A, foarte bună pentru piele.

4. Tonifiază organismul

Și mai au și proprietăți antiseptice și antimicrobiene.

5. Remineralizează

Da, conțin multe minerale dar și vitamine care ajută la fixarea acestora.

Nucile, oleaginoasele adică, în limbaj de nutriționiști, sunt poate cea mai bună sursă de grăsimi sănătoase și de proteine vegetale. Au, însă, foarte multe calorii așa că trebuie mâncate cu măsură, mai ales dacă nu prea vă omorâți cu sportul.

Cum se mănâncă nucile

Cel mai bine, crude. Prin uscare, se pierd multe dintre proprietăți. Prăjite în niciun caz, fiindcă le îmbogățiți cu grăsimi nesănătoase și nici sarea nu este bună. Puteți să le coaceți dar poate totuși le mâncați crude.

Consumați cam 40 de grame pe zi, adică în jur de 5-6, în funcție de tipul ales. Mâncați-le ca gustare, între mese.

Câte calorii conține fiecare tip la 100 de grame

  • Nuci 690
  • Migdale 600
  • Fistic 600
  • Alune 650
  • Alune de pământ 560
  • Nuci braziliene 680
  • Nuci Pekan 680
  • Nuci Caju 570

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.