LISTĂ – 50 de alimente care ajută la arderea grăsimilor

Așa-i că aveați impresia că nu poți să mănânci mai nimic dacă nu vrei să te îngrași, să ai o siluetă frumoasă și, eventual, abdomen plat? Iată că nu este deloc așa. În plus, am spus-o de un milion de ori, cea mai proastă idee, când cineva vrea să slăbească, este înfometarea.

De ce? Pentru că e adevărat că pe termen scurt este cea mai eficientă metodă dar, pe termen lung, mai ales dacă nu vorbim despre o persoană cu o dietă echilibrată și care, eventual, are de dat jos câteva kg pentru un scop anume, se va lăsa cu îngrășare și mai mare când se va reveni la modul obișnuit de alimentație. Cine vrea să slăbească trebuie, în primul rând, să accepte că are o problemă și că e nevoie să o rezolve rapid.

sursa: PINTEREST.COM

În plus, înfometarea va duce la încetinirea proceselor metabolice pentru că organismul se va autoregla, adică se va adapta la noul aport caloric și se va apuca să-și facă rezerve, desigur sub formă de strat de grăsime.

Soluția sănătoasă și cu efecte de durată este schimbarea modului de alimentație, adică organizarea în mese regulate, curățarea alimentației, constând în eliminarea caloriilor goale și a celor bogate în grăsimi proaste, dar și folosirea unor trucuri. Cum ar fi alimentele care ajută la arderea grăsimilor. Da, există astfel de alimente și nu sunt deloc puține. Iată 50:

– ardei iuți roșii

– grepfrut

– mere

– pere

– oțet de mere

– somon

– ovăz

– pepene galben

– cartofi dulci

– ouă

– fructe de pădure

– ceai verde

– ulei de cocos

– fasole

– quinoa

– avocado

– broccoli

– iaurt grecesc

– semințe de in

– ciocolată neagră

– semințe de chia

– varză

– cafea

– ghimbir

– carne de vită

– ulei de măsline

– spanac

– ciuperci

– linte

– muguri de pin

– portocale

– scorțișoară

– asparagus

– roșii

– migdale

– lămâi

– urdă

– orez negru

– conopidă

– prune

– usturoi

– kefir

– prune uscate

– sfeclă roșie

– anghinare

– banane

– ton

– dovleac

– piept de pui

– ceapă

Ideea este să le includeți în meniul vostru cât mai des posibil, desigur respectând regulile de combinare a alimentelor pe care le găsiți AICI sub formă de tabel.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.