Program eficient în 6 pași pentru stimularea metabolismului

Un metabolism mai intens înseamnă că poți mânca mai mult fără să te îngrași dar și că vei avea mai multă energie pentru activitățile tale, nu doar cele fizice, și cele intelectuale sunt foarte solicitante, deci vei fi mai performant(ă). Așadar, numai avantaje. 🙂

sursa: facebook.com

Unele persoane, genetic, au arderi mai încete. În alte cazuri, dieta necorespunzătoare și sedentarismul sunt problema. Plus că, odată cu vârsta, toate procesele organismului se încetinesc, deci și cele metabolice. Există însă metode de a da un impuls metabolismului. Iată ce trebuie să faceți.

1. Organizați-vă programul de mese și nu săriți peste micul dejun

Dimineața, organismul așteaptă să fie alimentat fiindcă urmează să aibă activitate o zi întreagă. Dacă nu primește combustibil, va intra în modulul de avarie, își va încetini procesele și se va apuca de făcut provizii sub formă de grăsime exact în zonele în care vă doriți mai puțin. Dacă ne-ar crește sânii, cu siguranță nu ne-am supăra. :))

Un program organizat cu 3 mese principale și 2 gustări va trezi la viață organismul și-l va face să ardă grăsimi. De asemenea, trebuie să mâncați cu logică. E normal să vă alimentați mai mult în prima parte a zilei, când urmează multă activitate deci aveți nevoie de energie, și mai puțin seara, când veți intra în repaos și veți merge la culcare.

2. Nu vă înfometați

O dietă hipocalorică va declanșa din nou mecanismul de autoapărare pe care l-am descris mai sus. Dacă mâncați ce trebuie, nu calorii goale, adică fără valoare nutrițională și tone de zahăr, nu vă veți îngrășa. Dimpotrivă. Puteți consulta AICI lista mea de alimente pentru a vă face o idee despre ce înseamnă să mănânci deștept. Menționez că eu mănânc mult, de 5 ori pe zi, și nu par în pericol să mă îngraș.

3. Introduceți în dietă alimentele care stimulează metabolismul

Găsiți o listă și toate explicațiile necesare AICI.

4. Beți apă

Am mai explicat că absolut fiecare celulă și fiecare proces din organism are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Deci și cele metabolice. Desigur că vor funcționa și dacă nu vă hidratați, dar nu eficient iar apoi vor apărea și alte probleme. Nimic în viață nu rămâne neplătit. Nu când vine vorba despre sănătate. Un adult trebuie să bea în jur de 2-2.5 litri de apă sau ceai pe zi, mai mult în caz de activitate fizică intensă sau temperaturi ridicate.

5. Nu vă privați de somn

Este timpul de care are nevoie corpul pentru a se reface. Dacă nu-l are, va începe din nou să se apere. E simplu. Indicat este ca un adult să doarmă 6-8 ore pe noapte, de preferință în intervalul orar 22-6.

6. Faceți mișcare și creșteți-vă masa musculară

Adică puneți-vă sângele în mișcare, cum se spune din bătrâni. Și o mașină, dacă stă nefolosită, se strică și ruginește. Dacă vă e teamă de febra musculară sau că leșinați după 2 metri în pas alergător, începeți prin a transforma activități zilnice în moduri de a vă mișca mai mult. Am detaliat cum AICI.

Apoi începeți să vă antrenați în casă, unde nu vă vede nimeni dacă gâfâiți. 🙂 Antrenamentul următor este excelent pentru asta.

Următorul pas este să vă creșteți masa musculară pentru că aceasta are nevoie de mai multă energie deci și organismul își va intensifica procesele pentru a o satisface. Faceți, mai întâi, antrenamente funcționale cu propria greutate, cum e cel de mai jos

Apoi adăugați greutăți la exerciții. Nu vă faceți griji că dacă vă creșteți masa musculară veți arăta precum culturiștii. Nici nu bănuiți câtă muncă și restricții alimentare stă în spatele formei lor fizice. Credeți-mă, sunteți departe de pericol. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.