Trucuri pentru fiecare masă din zi, pentru siluetă suplă fără efort

Nu trebuie să te înfometezi sau să renunți la alimentele care-ți plac. Poți să dai jos ușor câteva kilograme dacă mănânci deștept și urmezi câteva reguli simple.

Primul pas este să începi să mănânci puțin și des, ideal de 5 ori pe zi, 3 mese principale și 2 gustări și bea multă apă între ele. Vei mânca mai puțin, per total, organismul va avea timp să consume ce-i dai plus că metabolismul va începe să se regleze.

A doua cheie este să mănânci fiecare tip de aliment în momentele potrivite din zi. Poate părea complicat dar nu este. Vă veți obișnui repede. Iată, așadar, formula generală pentru fiecare masă din zi.

Dimineața

Este momentul în care îți poți satisface poftele, fiindcă urmează să ai activitate intensă, vei avea pe ce să consumi energia și oricum corpul are nevoie să fie alimentat. Poți, așadar, să mănânci fără stres inclusiv dulciuri. Este momentul prielnic pentru carbohidrați, de preferat să fie din făină integrală. Carbohidrații sunt surse de energie mare, rapidă dar care ține destul de puțin. Așa că e bine să fie consumați înaintea unei activități fizice intense atfel aportul caloric se va transforma în depozite de grăsime.

Poți, de asemenea, ca micul dejun să fie reprezentat de o masă din fructe.

Cina

Trebuie să fie cea mai ușoară masă tocmai fiindcă urmează să te odihnești. E bine să fie luată cam cu 4 ore înainte de culcare și ideal este să fie formată din proteine, fiindcă sunt descopuse mai greu de organism ceea ce-l face să depună mai mult efort și să intensifice arderile metabolice iar energia se eliberează mai lent. Mai simplu, ideal e să mâncați carne slabă sau pește, cu o garnitură de legume și salată.

Prânzul

Restricții nu prea sunt nici în privința acestei mese așa că o puteți adapta în funcție de intensitatea activităților pe care le aveți. Puteți alege carbohidrați dacă sunteți mai activi și aveți nevoie de energie sau proteine dacă vreți să vă țină mai mult și să vă stimulați metabolismul. Acesta este și momentul ideal pentru supe, creme sau ciorbe.

Gustările

Menționez, încă o dată, că este foarte sănătos și vă ajută să slăbiți fără efort să mâncați de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări. Adică puțin și des. Nu veți mânca pe fond de foame, nu vă veți da peste cap organismul obligându-l să-și încetinească procesele, inclusiv cele metabolice, și să-și facă depozite de grăsimi și veți avea energie toată ziua.

Gustările pot fi reprezentate de fructe sau chiar de prăjituri, în special în prima parte a zilei, sau de toată gama de nuci, gen alune, migdale, cajou etc. Desigur că puteți mânca și lactate, proteine sau chiar și carbohidrați, aceștia din urmă, însă, în prima parte a zilei.

Foarte important, însă, este să respectați la fiecare masă regulile de combinare de alimente, pe care le găsiți AICI.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.