Cele 6 secrete ale unui fund tonifiat, bombat și fără celulită

Fundul este poate cea mai apreciată și privită parte a unei femei. Din păcate, este și partea care este cel mai repede afectată de gravitație și un stil de viață dezordonat, plus că, din păcate, mușchii fesieri sunt destul de greu de antrenat fiind cam leneși de felul lor. 🙂 Și ar mai fi și partea cu genetica. Unele femei sunt mai norocoase și au fost înzestrate de la natură cu un fund bombat. Din fericire, există metode a obține un fund mai rotund și bombat. Este, însă, una dintre părțile anatomice de care trebuie să ai grijă în mod deosebit, dacă vrei să arăți bine în costum de baie.

sursa: facebook.com

Iată câteva elemente care te vor ajuta să-ți menții fundul tonifiat dacă ești tânără sau să-l faci mai bombat și să scapi de celulită:

1. Este primul afectat de celulită

Din păcate, chiar și femeile slabe și care n-au celulită vizibilă pe picioare au gropițe pe fund, măcar când îl încordează. Și cum nu prea poți să mergi cu fundul complet relaxat, la plajă nu ai cum să ascunzi asta. Dacă vrei să iei măsuri, afli în articolul pe care îl găsești AICI ce trebuie să mănânci.

2. Mișcarea este esențială

Așa cum ziceam și mai sus, fesierii sunt unii dintre cei mai leneși mușchi din organism. Așa se face că fundul este cel mai afectat de gravitație, adică de trecerea timpului. Ei trebuie antrenați constant și trebuie păcăliți. Adică să nu le dai aceleași exerciții de fiecare dată sau măcar nu în aceeași ordine.

Pentru persoanele cu fund plat, există antrenamente care pot rezolva cu succes această problemă. Secretul, însă, este consecvența. Cum timpul nu se oprește din curs, așa nici noi nu trebuie să ne oprim din a lupta cu el, adică să facem antrenamente. Nu dacă vrem să arătăm bine cât mai mult timp. Iată un exemplu de antrenament foarte eficient, pentru fund bombat, tonifiat și fără celulită.

Dar, tocmai pentru că spuneam că mușchii ajung să se obișnuiască dacă faceți aceleași lucruri, trebuie să alternați exercițiile și să le combinați mereu diferit. Iată încă un tutorial cu exerciții pentru fund.

Și ajută mult și exercițiul pe care l-am detaliat AICI.

3. Fă mișcare și pe lângă antrenamente

Statul în fund nu face altceva decât să agraveze situația. Și da, asta include și statul la volan. Nu spun să renunți de tot la mașină dar, de câte ori nu te grăbești undeva, mergi pe jos. Fesierii nu sunt foarte antrenați în timpul mersului, dar tot îi mai dezmorțește. Și, dacă mai faci și efortul să mergi în ritm alert, deja am avansat. 🙂

Alege, de exemplu, să nu mai mergi la supermarket să cumperi tot ce-ți trebuie pentru mai multe zile sau chiar pentru toată săptămâna și du-te la un magazin din zona ta de fiecare dată când ai nevoie de ceva. Mai iei aer și mersul pe jos, vorba bătrânilor, deci înțelepților, face piciorul frumos. Și mai ajută și fundul.

4. Ai grijă de pielea ta

Chiar dacă faci sport, pielea ta are nevoie de îngrijire. Mișcarea nu exclude cremele și nici tratamentele pentru elasticitate, stimularea circulației sangvine, limfatice și a producției de colagen. Iar, dacă nu faci sport, cu atât mai mult ar trebui să compensezi cu astea.

5. Renunță la toxine

Fumatul, în primul rând. Este principalul aliat al celulitei, afectează pielea, circulația, tot! Nici cafeaua nu este vreo fericire pentru corpul tău. La fel și alcoolul. Știu, vin numai cu vești proaste.

6. Bea multă apă

De fapt, cu asta ar fi trebuit să încep. Da, apare ȘI în acest articol pentru că da, este atât de importantă.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.