3 greșeli banale care te împiedică să ai abdomen plat și frumos reliefat

Pentru că nu e simplu să slăbești în jurul taliei deși este foarte important. Grăsimea din această zonă nu este doar inestetică, la urma urmei există costume de baie care o pot masca deci nu este chiar așa o dramă. Este, însă, semn că ai grăsime în jurul organelor, ceea ce, pe termen lung, poate deveni o problemă vitală.

Acum, însă, suntem în ipoteza ca-ți dorești deja un abdomen plat și ești și dispus(ă) să faci ceva pentru asta. Faci abdomene în mod regulat dar încă mai ai grăsime pe abdomen. Unde greșești? Există mai multe variante de răspuns, dacă nu cumva toate la un loc.

1. Nu mănânci ce trebuie

Orice nutriționist, antrenor, sportiv sau om care face mișcare și e interesat cât de cât de lucrurile astea îți va spune că abdomenul plat depinde în proporție covârșitoare de ce mănânci. 90% aș spune, mai ales în cazul femeilor. Bărbații sunt ceva mai privilegiați pentru că au mult testosteron care-i ajută la creșterea masei musculare. Masa musculară consumă mai mult și nici grăsimea subcutanată nu rezistă în jurul ei. De asta nu-s chinuiți nici de celulită. Desigur, cei care se mișcă. Masa musculară nu crește stând pe fund, mâncând cârnați și bând bere.

Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți “cureți” dieta. Găsești pe acest blog, în meniu la categoria “Nutriție”, o sumedenie de articole, de la piramidă alimentară, reguli de combinare a alimentelor, sursele de lipide, glucide și proteine bune. Poți începe cu lista mea de alimente și reguli, pe care o găsești AICI.

2. Trebuie să slăbești

Chiar dacă ești slab(ă), dacă ai colăcei în jurul abdomenului înseamnă că trebuie să mai dai jos puțin. Atenție, nu înfometându-te. Atunci, cu siguranță, nu vei slăbi niciun cm din jurul taliei. Îți cureți alimentația, așa cum spuneam la punctul 1, și faci exerciții cardio. Eu recomand urcatul scărilor în ritm alert și săritul corzii. Dacă ți-e lene să ieși din casă, iată mai jos câteva exerciții cardio pentru care nu-ți trebuie mai mult de un metru pătrat.

Desigur, exercițiile cardio trebuie completate cu cele specifice.

3. Nu faci ce și cât trebuie

Abdomenului îi plac provocările. Deci, dacă faci abdomene și rezultatele nu se văd, înseamnă cu nu faci suficiente sau faci același tip iar corpul s-a obișnuit deja. Vorba lui Muhammad Ali, dacă nu te doare, nu contează sau, cum spunea el exact, “încep să număr abdomenele abia după ce începe să mă doară”.

Pe de altă parte, corpul trebuie păcălit constant. Iar asta este cu atât mai adevărat în cazul abdomenului. Dacă faci aceleași abdomene clasice în fiecare zi, se va obișnui și degeaba le mai faci. Există o sumedenie de feluri de a-ți antrena abdomenul. Iată câteva exemple in tutorialul video de mai jos.

De asemenea, te vor ajuta și cele pentru talie, din tutorialul de mai jos.

Combină-le diferit la fiecare antrenament, schimbă în fiecare zi rutina, măcar ordinea, mărește intensitatea, lungește intervalul de exercițiu și scurtează-l pe cel de pauză apoi mărește numărul de serii. Garantez că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.