Lista alimentelor care favorizează depunerea grăsimii pe abdomen

Am mai spus-o dar o repet: grăsimea din jurul taliei nu este doar o problemă estetică. Aceasta este foarte periculoasă pentru sănătate, în primul rând pentru că indică prezența grăsimii în interior, în jurul organelor vitale, ceea ce, desigur, va duce la probleme grave de sănătate, dar și pentru că, așa cum explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi, acesta secretă hormoni care vor duce la dezechilibre majore.

Iar abdomenul este foarte sensibil la ce mâncați. Talia este o zonă preferată, din păcate, de organism pentru a face depozite de grăsime. Mai ales în cazul femeilor alimentația este foarte importantă când vine vorba despre abdomen plat. Da, noi, femeile, genetic suntem construite să depozităm grăsime subcutanată mai ușor decât bărbații. La fel ca-n cazul celulitei. Asta e.

Și nu, dacă faci mii de abdomene nu va ajuta. Doar vei dezvolta mușchi sub colăcei. De asemenea, înfometarea nu este nici ea o soluție. Reducerea aportului de calorii face organismul să consume, în loc, din ce are. Și, din păcate, preferă masa musculară. Când vei reveni la aportul caloric obișnuit, însă, va face depozite de grăsime. Și va prefera talia. Știu! Ghinion!

Soluția este o dietă echilibrată și de calitate! Pentru a fi mai simplu să înțelegeți ce înseamnă asta, am împărțit alimentele în 2 categorii: cele inamice și cele prietene abdomenului plat.

Lista alimentelor inamice abdomenului plat

1. Alimentele bogate în grăsimi saturate

Adică acele grăsimi nesănătoase. Și aici mă refer la grăsimile de origine animală, deci brânza, laptele și carnea grase. Nu trebuie, însă, să elimini grăsimile din alimentație. Ci doar să mănânci alimentele care le conțin pe cele sănătoase. Despre grăsimi și listă cu sursele sănătoase și nesănătoase puteți citi AICI.

2. Prăjeli

Chiar și cel mai sănătos aliment, prin prăjire în mult ulei sau în uleiuri care conțin grăsimi saturate, devine sursa de grăsimi proaste fiindcă se încarcă, prin prăjire, cu ele. Cartofii, de exemplu, fierți sau copți și apoi răciți te vor ajuta să slăbești. Iar 100 de grame conțin în jur de 80 de calorii. Aceleași 100 de grame, dacă le prăjești, conțin 400 de calorii și grăsimile proaste care se transformă în depozite în jurul taliei și în colesterol rău.

3. Carnea și brânzeturile procesate

Sunt pline de grăsimi saturate, sare, conservanți, coloranți și alte prostii sintetice care fac organismul să depoziteze grăsime și cresc nivelul colesterolului.

4. Produsele de patiserie și cofetărie

Conțin cantități uriașe de zahăr rafinat, sunt făcute din făină albă cu încărcătură glicemică mare și sunt pline de grăsimi de proastă calitate. Da, știu, sunt foarte gustoase. Când vezi, însă, petele de grăsime de pe ambalajele în care le cumperi gândește-te că toată grăsimea aia se va depune fix acolo unde ți-ai dori să ai pătrățele. Și alege un fruct, niște nuci sau deserturi din lactate cu un conținut redus de grăsime, zahăr brut sau înlocuitori naturali sănătoși și din făină integrală.

5. Gustărele și ronțănele de orice fel

Au aceleași dezavantaje ca brâzeturile și carnea procesate. La care adaugă aportul de carbohidrați de proastă calitate, fiind făcute din făină albă, cu încărcătură glicemică foarte mare.

6. Mâncare de tip fast food

La fel ca-n cazul prăjelilor, problema e cu modul în care sunt preparate și cu faptul că au mulți conservanți, potențatori de aromă etc. La care se adaugă mania bucătăriei de tip fast food de a combina mai tot ce s-a inventat pe planetă într-o singură masă. Și atunci obții bombe calorice dar nu numai. Nu degeaba, în țările civilizate, principala cauză de deces o constituie bolile cardiovasculare.

7. Carbohidrați de proastă calitate

Adică paste, pâine, cereale etc din făină albă, despre care am zis și mai sus că are încărcătură glicemică mare. Plus că energia se va consuma foarte rapid și-ți va fi foame imediat. Alege, în schimb, variantele integrale pentru fiecare dintre ele.

8. Zahăr rafinat

Despre efectele nocive ale zahărului rafinat dar și soluțiile naturale de a-l înlocui am scris pe larg AICI.

9. Îndulcitori artificiali

În același articol despre zahărul rafinat am vorbit și despre faptul că îndulcitorii artificiali te îngrașă în loc să te ajute să slăbești și, în plus, îți vor crește pofta de mâncare și nevoia de dulce.

10. Băuturile carbogazoase și sucurile îmbuteliate

Au aport caloric uriaș, extrem de mult zahăr rafinat plus o tonă de conservați, îndulcitori, coloranți, arome, potențatori de aromă și multe alte mizerii sintetice care te pot aduce chiar în pragul obezității. Mai bine bei apă, ceaiuri, sucuri din fructe și legume făcute în casă, prin presare nu centrifugare, diluate cu apă plată. Iar pe acestea să le luați mereu în calcul alături de mâncare fiindcă vin și ele cu nutrienți și calorii.

Mâine vă dau și lista alimentelor prietene abdomenului plat.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.