Cele 5 condiții pentru a avea abdomen plat și frumos reliefat

Un abdomen plat arată frumos la plajă dar, mai important de atât, este și un semn de sănătate. De ce? Fiindcă grăsimea din jurul taliei nu este doar inestetică, asta ar fi cea mai mică problemă, dar indică grăsime în jurul organelor ceea ce este foarte periculos. Vorbiți cu orice doctor și va confirma tot ce vă spun.

Cu alte cuvinte, oricât de slab(ă) ai fi, dacă ai colăcei în jurul taliei, trebuie să slăbești. Asta pentru partea cu sănătatea. Dacă mai vrei și pătrățele, trebuie să și muncești puțin. Acum, însă, vine și problema. Nu există abdomen plat fără o nutriție corespunzătoare, nu după o anumită vârstă cel puțin. Desigur că o informație genetică bună și multă muncă pot compensa, dar nu vorbim aici despre situații excepționale.

Așadar, pentru a scăpa de colăceii din jurul taliei, trebuie un program care să atingă două planuri: dat jos șuncile și antrenarea mușchilor.

1. Abdomenul depinde de CE mănânci

Bineînţeles că, dacă mănânci cantităţi industriale de mâncare, te vei îngrăşa peste tot inclusiv pe abdomen. Dar şi dacă mănânci puţin dar prost, ai şanse enorme să nu ai un abdomen frumos şi reliefat chiar dacă faci sute de abdomene. A devenit deja un clişeu că „abdomenul se face în bucătărie”. Asta pentru că, în proporţie de peste 90% aş zice, abdomenul reliefat depinde de ce mănânci. Reguli pentru o nutriţie corectă şi lista mea de alimente o găsiţi AICI.

Insist: nu vorbesc despre excepții și nici nu spun că trebuie să duceți o viață cazonă. Excesele sunt cele care duc la efecte pe termen lung.

2. Oricât de slabă ai fi, dacă ai grăsime pe abdomen, trebuie să slăbeşti

Şi asta o vei faci prin exerciţii cardio: bicicletă, alergare, sărituri. De fapt, orice antrenament trebuie să le includă, pe lângă exerciţiile de forţă. Iată și exemplu de antrenament cardio

3. Abdomenului îi plac provocările

Schimbă felul exerciţiilor, măreşte numărul de repetări, fă-le în ritm mai alert, scurtează pauzele dintre exerciţii. Dacă nu simţi tensiune în muşchii abdominali înseamnă că nu lucrezi suficient de intens. Foarte eficiente pentru abdomen sunt antrenamentele de durată mică făcute la intensitate maximă şi cu pauză scurtă între serii (ex: 50 sec lucru, 10 sec pauză). Urcatul scărilor în fugă este un exerciţiu bun. Îţi va stimula metabolismul. Iată un exemplu de antrenament pe care îl poate face oricine acasă.

Atenție, însă, așa cum spuneam, abdomenului îi plac provocările deci trebuie să schimbați constant rutina de exerciții. Găsiți și alte exemple pe canalul meu de YouTube.

4. Bea apă

Indiferent ce articol scriu spun şi asta. Poate aţi observat. N-o să obosesc să spun că hidratarea este esenţială pentru că fiecare celulă din corp are nevoie de apă pentru o funcţiona la corect. În mod logic, muşchii nu fac excepţie.

5. Atenție la alcool

Din păcate, cam este un inamic mare al abdomenului plat. Are aport caloric uriaș plus că mărește pofta de mâncare. Puteți bea alcool dar cu măsură și, dacă se poate, fără tărie. Un pahar de vin, de preferință roșu și cât mai natural, e în regulă, adică 150 de ml, în cazul femeilor și 300 ml pentru bărbați.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.